Nemzetközi foci bajnokok ligája

A szezon legjobb 30 perce kellett a BL-negyeddöntőhöz

INA FASSBENDER / AFP
Jadon Sancho szerezte a Dortmund első gólját
INA FASSBENDER / AFP
Jadon Sancho szerezte a Dortmund első gólját
Edin Terzic vezetőedző szerint csapata, a labdarúgó Bajnokok Ligájában negyeddöntőbe jutott Borussia Dortmund a PSV Eindhoven elleni visszavágó első félidejében a szezon legjobb harminc percét produkálta.

Terzic a találkozó után arról beszélt, úgy érzi, kiérdemelték, hogy ott legyenek Európa nyolc legjobb csapata között, mert keményen megdolgoztak érte.

„Az első félidőben talán a szezonunk legjobb harminc percét produkáltuk. Több gólt is szereznünk kellett volna abban a periódusban. A második játékrészben sajnos már nem úgy játszottunk, de szenvedélyesen védekeztünk” – jelentette ki német szakember együttese 2-0-s győzelmét elemezve.

Jadon Sancho, a dortmundiak első góljának szerzője arról beszélt, hogy hálás a klubnak, amiért hitt benne.

Dortmund mindig speciális hely lesz számomra, mert itt lett belőlem valaki. Hálás vagyok, hogy az együttes és a játékostársaim is bíznak bennem

– jelentette ki az angol szélső, aki 2021-ben 85 millió euróért a Manchester Unitedhoz igazolt, ott azonban csak epizódszereplő volt, így kölcsönbe visszakerült a német élcsapathoz januárban.

„A második félidőben domináltunk, de a meccs legvégéig nem tudunk helyzetbe kerülni. Akkor azonban gólt kellett volna szereznünk” – értékelt röviden Luuk de Jong, a hollandok csapatkapitánya.

A negyeddöntő pénteki sorsolását a dortmundiak mellett a Bayern München, a címvédő Manchester City, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Barcelona, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain várja.

A következő kört április 9-10-én és 16-17-én rendezik.

(MTI)

Kapcsolódó
A BL-kiesés ellenére büszke az Inter edzője, csak nem szokott hozzá a vereséghez
Simeone a drukkereket méltatta az Atlético továbbjutása után.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik