Nemzetközi foci

A BL-kiesés ellenére büszke az Inter edzője, csak nem szokott hozzá a vereséghez

Thomas COEX / AFP
Simone Inzaghi gesztusa beszédes: hogy lehetett ezt elrontani?!
Thomas COEX / AFP
Simone Inzaghi gesztusa beszédes: hogy lehetett ezt elrontani?!
Diego Simeone, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a szurkolók jelentették a különbséget az Internazionale elleni madridi visszavágón, amelyen a spanyolok 11-es párbaj végén jutottak be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

„Csodálom a szurkolóinkat. Ahogy éltettek minket a bemelegítésnél és a meccs elején, az megható volt” – mondta a találkozót követően az argentin szakember, hozzátéve, hogy a Cádiz elleni hétvégi bajnokin nyújtott gyenge játék után kellett adniuk valamit a drukkereknek.

A közönségünk hazai pályán döntő tényező tud lenni, ezt most az egész világ láthatta és ők dobták meg a futballistáink teljesítményét egy fantasztikus rivális ellen.

Simeone több futballistájának a produkcióját külön is kiemelte. A tréner úgy látta, hogy Koke és az első gólt szerző Antoine Griezmann is mindent kiadott magából, a második félidőben csereként beállt Memphis Depay pedig – aki a 87. percben 1-1-es állásnál szerezte a hosszabbítást jelentő madridi találatot – amikor nagy szükség volt rá, extrát nyújtott.

„A legjobb nyolc közé jutottunk, ami így kimondva könnyűnek tűnik, de egyáltalán nem volt az” – jelentette ki Simeone.

A gólszerzők mellett a meccs hőse egyértelműen az Atlético kapusa, Jan Oblak volt, aki a büntetőpárbajban két 11-est is védett, mégis nagyon szerényen nyilatkozott a diadalt követően.

„Mindig azt mondom, hogy a büntetőpárbajban a szerencsére is szükség van. Ki kell védened egy-két lövést, de ha a rúgó jól végzi el a 11-est, lehetetlen hárítani. Szerencsére tudtam védeni néhányat. A legfontosabb azonban, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe” – mondta Oblak.

Az Inter számára azért is lehet különösen fájó a búcsú, mert a 33. percben megszerezte a vezetést, és azzal összesítésben már 2-0-ás előnyben volt, de két perccel később az Atlético egyenlített.

„Miután megszereztük a vezetést, sokkal óvatosabbnak kellett volna lennünk, ám ehelyett visszahoztuk a meccsbe az Atléticót és szurkolóit” – kesergett Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője.

„Nem vagyunk hozzászokva a vereséghez. Persze tisztában vagyunk vele, hogy apróságok dönthetnek egy ilyen párharcban és bármi megtörténhet. Mégsem tudok rosszat mondani a játékosaimnak, akiknek büszkének kell lenniük arra, ahogy futballoztak.”

(MTI)

Kapcsolódó
A szezon legjobb 30 perce kellett a BL-negyeddöntőhöz
Edin Terzic elégedett a dortmundiak teljesítményével.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik