Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Real BL-győztese Viníciusról: Változtatnia kell a hozzáállásán, mert még a csapattársait is irritálja

BURAK AKBULUT / ANADOLU / Anadolu via AFP
BURAK AKBULUT / ANADOLU / Anadolu via AFP

„Nem volt szép jelenet, a torkomnál fogva lökött el. Szerintem a sárga lapnál komolyabb büntetést kellett volna kapnia. Ráadásul később ő lőtte a vezető góljukat” – mondta az RB Leipzig magyar válogatott védője, Willi Orbán arról a esetről, amikor összetűzésbe keveredett Vinícius Juniorral, a Real Madrid brazil szélsőjével a két csapat BL-nyolcaddöntős párharcának visszavágóján.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy jó döntés volt-e az olasz bírótól, Davide Massától, hogy a sárgát muttatta fel a harcias Viníciusnak, mindenesetre a Reallal 1998-ban BL-t nyerő Predrag Mijatovic úgy véli, a brazil támadónak le kell higgadnia.

Ha a Real Madrid mezét viseled, nem tolerálható ez a fajta viselkedés. Talán más kluboknál ezt elnézik, vagy normálisnak találják, de a Real Madridnál nem. Viníciusnak meg kell találnia a módját, hogy lehiggadjon. Ha ezt nem teszi meg, nem lesz belőle legendás játékos, annak ellenére, hogy a tudása alapján megvan benne a potenciál erre.

Ő egy kiszámíthatatlan játékos, ami pozitív dolog, de a saját csapattársai számára is kiszámíthatatlan, és úgy próbálják lenyugtatni, mintha egy kisgyerekhez beszélnének. A klub részéről is bárki megtudja erősíteni, hogy Viníciusnak változtatnia kell a hozzáállásán, mert nemcsak az ellenfeleit, hanem a csapattársait is irritálja” – nyilatkozta a madridiak korábbi sportigazgatója a Cadena SER-nek.

A Real a huszadik alkalommal jutott be a legjobb nyolc közé, mióta BL-nek hívják a legjobb európai csapatok versengését, és ezzel második a rangsorban a Bayern München mögött.

Kapcsolódó
Ancelotti: Rossz esténk volt, és ez az én hibám
Önkritikusan nyilatkozott a Real edzője a kiszenvedett továbbjutás után.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik