Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ancelotti: Rossz esténk volt, és ez az én hibám

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

2-1-es összesítéssel jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a Real Madrid a német RB Leipzig elleni párharcból, amelynek az utolsó perceiben az az eshetőség is a levegőben lógott, hogy Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata szerez még egy gólt, és ezzel kiharcolja a hosszabbítást.

„Rossz volt meccs volt, amelyen nem volt megfelelő az intenzitás. Minőségi ellenféllel találkoztunk, amelynek nem volt vesztenivalója, mi viszont az első perctől kezdve behúzott kézifékkel ügyködtünk a pályán. Szenvedtünk, de a legfontosabb az volt, hogy bejussunk a nyolc közé, és ezt a célunkat elértük” – értékelt Carlo Ancelotti, a Real edzője.

A Realnak az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövése, és a szünetben Ancelotti változtatott, levitte a középpályáról Eduardo Camavingát, és behozta a helyére a brazil támadót, Rodrygót. A kívánt hatást azonban így sem sikerült elérnie.

„A meccs előtt az volt a tervünk, hogy az energetikus középpályásaink révén nyomás alá helyezzük az ellenfelet, de ebből semmi nem valósult meg. A letámadás nem ment, a labdával lassúak voltunk, ráadásul túl sok volt az oldalpassz, és nem voltunk elég direktek.

Talán hibáztam a kezdővel, önkritikusnak kell lennünk, és fejlődnünk kell. Teljesen jogosan fütyült a szurkolók egy része a félidőben, nem volt jó esténk, és ez az én hibám. A BL-ben ilyen előfordul, velünk is már megtörtént korábban, például két éve a Chelsea elleni hazai meccsen

– utalt Ancelotti a 2022-es negyeddöntőre, amikor a londoni 3-1-es siker után otthon csak hosszabbítás után harcolt ki a továbbjutást a spanyol csapat, amely aztán megnyerte a sorozatot.

Ancelotti azt is hozzátette, a bajnokságban hétpontos előnnyel vezetnek, és a szenvedések ellenére negyeddöntős a csapat a BL-ben, ha az idény elején ezt valaki felajánlja neki, aláírta volna. A Real mellett eddig a PSG, a Manchester City és a Bayern München jutott be a legjobb nyolc közé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik