Nemzetközi foci bajnokok ligája

Orbán gólt fejelt a Realnak, szépen halt meg Madridban a Leipzig

JAVIER SORIANO / AFP
Willi Orbán és Vinicius Junior szerezte a mérkőzés góljait
JAVIER SORIANO / AFP
Willi Orbán és Vinicius Junior szerezte a mérkőzés góljait
A hazai 1-0-s vereség után óriási mérkőzést játszott Madridban az RB Leipzig labdarúgócsapata, de hiába talált be Willi Orbán, az 1-1-es döntetlennel a Real jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Nem véletlenül nyilatkozta Marco Rose, az RB Leipzig labdarúgócsapatának edzője a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt, hogy nem érzi lefutottnak a párharcot. Még annak ellenére sem, hogy a németországi mérkőzést 1-0-ra elveszítette csapata.

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló németek nagyon bátran futballoztak egész mérkőzésen, az első 45 percben Lunyinnak többet kellett védenie.

Fordulás után egy szabálytalanság borzolta az idegeket, Vinícius Júnior felborította hátulról Orbánt, aki felállva számon kérte a braziltól, mire a csatár két kézzel ellökte. A bíró sárga lapot adott neki.

Hogy nem pirosat, az bő tíz perccel később vált igazán fontossá: két Gulácsi-védést követően a 65. percben nem tudott hárítani a magyar kapus, miután Bellingham passzát Vinícius belőtte a jobb sarokba (1-0).

Nem sokat váratott magára az egyenlítés, egy bal oldali beadásnál Orbán megelőzte Nachót (1-1).

Őrült lendületre váltott a lipcsei csapat, Sesko, majd Henrichs lövését is Lunyin kapusnak kellett védenie, Orbán újabb fejese pedig elkerülte a kaput. A 92. percben járt a legközelebb a gólhoz a Leipzig, amikor Dani Olmo 11 méterről a lécre emelte a labdát.

A vége 1-1 lett, a Real Madrid 2-1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé.

A nap másik mérkőzésén Manchesterben a címvédő City gyakorlatilag kilenc perc alatt eldöntötte a továbbjutást: Guardiola tanítványai ugyanis kevesebb, mint tíz perc alatt kétgólos előnyre tettek szert Akanji, valamint az argentin világbajnok Julian Álvarez találatának köszönhetően.

A Köbenhavn ugyan szépíteni tudott még a harmincadik perc előtt, a szünetre mégis a továbbjutás tudatával vonulhatott a City, Haaland ugyanis a ráadás perceiben 3-1-re módosította az állást. A fordulás után több gól már nem született, így a manchesteriek kettős sikerrel léptek tovább.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

Real Madrid (spanyol) – RB Leipzig (német) 1-1 (0-0)
gól: Vinícius Júnior (65.), illetve Orbán (68.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 2-1-es összesítéssel.

 

Manchester City (angol) – FC Köbenhavn (dán) 3-1 (3-1)
gól: Akanji (5.), Alvarez (9.), Haaland (45+3.), illetve Elyounoussi (29.)
Továbbjutott: a Manchester City, kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik