Nemzetközi foci bajnokok ligája

Willi Orbán: Viníciusnak a sárga lapnál komolyabb büntetést kellett volna kapnia

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP

Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatott futballistája szerint sokkal többet kihozhattak volna a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharcból, amelyet végül a spanyol sztárcsapat az 1-1-es hazai döntetlen után 2-1-es összesítéssel nyert meg.

„Alapvetően mindkét mérkőzésen jól játszottunk, de sokkal több volt ebben a párharcban, a munkánknak nem lett meg a gyümölcse. Volt néhány óriási helyzetünk, amiket értékesítenünk kellett volna” – nyilatkozta a meccs után a klub színeiben 300. mérkőzésén pályára lépő Orbán, aki a lipcseiek egyenlítő gólját szerezte és a Santiago Bérnabeu Stadionban a találkozó legjobbjának is megválasztották.

Willi Orbán remek teljesítményt nyújtott a visszavágón:

www.sofascore.com

A 31 éves futballista kitért arra az esetre is, amikor a Real brazil támadójával, Vinícius Juniorral került összetűzésbe.

„Nem volt szép jelenet, a torkomnál fogva lökött el. Szerintem a sárga lapnál komolyabb büntetést kellett volna kapnia. Ráadásul később ő lőtte a vezető góljukat, mi pedig nem voltunk elég hatékonyak a kapu előtt”.

Orbán hozzátette, mostantól kezdve a Bundesligára kell koncentrálniuk, hétvégén a Darmstadt következik, fontos a regeneráció ahhoz, hogy begyűjtsék a három pontot.

Willi Orbán a második magyar játékos volt, aki gólt szerzett a Real Madrid ellen Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Elsőként ez ifjabb Albert Flóriánnak sikerült 1995 novemberében, amikor a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Reallal.

A válogatott védő csaknem 14 év után talált be a Bérnabeu-stadionban magyarként, legutóbb Vadócz Krisztián szerzett gólt a Real otthonában 2010. május 2-án, az Osasuna színeiben a 3-2-re elveszített spanyol bajnoki összecsapáson.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik