Nemzetközi foci

Jamaica szeretné a válogatottba csábítani Mason Greenwoodot

DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP
DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Jamaica szövetségi kapitánya, Heimir Hallgrimsson imádná, ha Mason Greenwoodot is beválogathatná, közölte a The Athletic.

A Jamaicai Labdarúgó Szövetség (JFF) felvette a kapcsolatot a csatárral, aki apja révén Anglia helyett választhatná a karibi országot is. A szakvezető szerint konkrétum még nincs, de felvették a kapcsolatot a támadóval, aki a La Ligában hét gólnál és öt gólpassznál jár a Getafe színeiben.

A Manchester United nevelése ellen 2022 januárban nemi erőszak és bántalmazás miatt vádat emeltek, ám idén felmentették. A 21 éves támadó ellen korábbi barátnője tett terhelő vallomást, klubja pedig felfüggesztette, amíg az ügye le nem zárul. Idén februárban a rendőrség ejtett minden vádat, de a manchesteriek inkább nem küldték már pályára, hanem búcsút intettek neki. Greenwood elismerte, hogy követett el hibákat a kapcsolatában, de továbbra is azt állítja, semmi olyat nem követett el, amivel megvádolták. Végül a Getafében kötött ki.

Ennek az ügynek a kezelése a szövetség dolga, én az edző vagyok, akinek nem kell ezzel foglalkoznia. Nem vagyok a téma szakértője. Én a karaktert nézem és úgy hiszem, sok mindenen keresztül ment. Az ügyét ejtették, így aztán nem is az én tisztem ítélkezni felette. Ahogy Jézus Krisztus tanítja, az vesse rá az első követ, aki maga is bűntelen. Mindenkinek jár egy második esély

– idézi Hallgrimssont a The Athletic.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jelenlegi szabályzata szerint akkor válthat nemzetet egy játékos, ha 21 évesnél nem idősebb és legalább három éve nem lépett pályára a csapatban. Greenwood egyszer szerepelt angol mezben, 2020-ban egy Izland elleni Nemzetek Ligája-meccsen.

Kapcsolódó
Jude Bellinghamet bepanaszolta a Getafe, miután beszólt Mason Greenwoodnak
Erőszaktevőnek nevezte a Manchester Unitedtől kölcsönben játszó honfitársát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik