Nemzetközi foci

Érdekes név merült fel Jürgen Klopp lehetséges utódjaként

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kilenc év után távozik Jürgen Klopp a Liverpooltól, és az angol klub egyelőre nem nevezte meg, ki váltja a német szakembert. Az egyik legnagyobb esélyesnek a Pool korábbi középpályását, Xabi Alonsót tartják, aki épp a Bayer Leverkusennel száguld egy meglepetés bajnoki cím felé, csakhogy a legfrissebb hírek szerint a spanyol inkább a Bayern Münchenhez menne, már amennyiben el akarja hagyni jelenlegi csapatát.

Az olaszok úgy tudják, Simone Inzgahi is képben van, legalábbis a Gazzetta dello Sport cikke szerint a Serie A-ban parádésan szereplő, tavaly Bajnokok Ligája-döntős Internazionale vezetőedzőjét is figyeli a Liverpool. A lap azt is írja, hogy az angoloknak nagyon tetszik a csapat stílusa, ám azt is megjegyezik,

Inzaghi aligha vált klubot.

Piero Cruciatti / AFP Simone Inzaghi

A 47 éves edzőnek 2025-ig szól a jelenlegi szerződése, de az olasz klub további két évvel szeretne vele hosszabbítani. Inzaghi pedig nyitott arra, hogy folytassa a megkezdett munkát és hosszú távon szállítsa a sikerereket az Interrel.

Simone Inzaghit 2021 júliusában nevezte ki az Internazionale – előtte a Laziót irányította –, eddig 146 mérkőzésen irányított, ebből 98-at megnyert a csapat 24-24 döntetlen és vereség mellett. Két Olasz Kupát, három Szuperkupát nyert eddig a milánóiakkal, akiket BL-döntőbe vezetett, és jelenleg 15 ponttal vezetik a bajnokságot.

Kapcsolódó
Inzaghi lenyomta Allegrit, Ancelottit, Contét és Capellót is
Az Internazionale vezetőedzője elképesztő statisztikát hozott össze.
Olvasói sztorik