Nemzetközi foci

Utcahosszal vezeti a bajnokságot Európa legalulértékeltebb jó csapata

Gabriel Bouys / AFP
Gabriel Bouys / AFP

Az eredmény annyira nem adja vissza, de újabb meggyőző győzelmet aratott az Internazionale, amely a 27. fordulóban 2-1-re nyert otthon a Genoa ellen. Simone Inzaghi csapatának ez volt az egymást követő kilencedik győztes bajnokija, és

már 15 ponttal vezeti a bajnokságot a Juventus előtt.

A milánóiakat felspannolhatta, hogy az első számú üldözőjük, a Juventus kikapott a fordulóban. Ennek megfelelően az Inter megnyomta az első félidőt, aminek a közepén tulajdonképpen el is döntötte a meccset, amikor előbb Asllani a 30. percben védhetetlenül bombázott a léc alá – a kapus csak beleérni tudott –, majd nem sokkal később Barella harcolt ki egy tizenegyest, amit Alexis Sánchez váltott gólra.

Vásquez a második félidőben egy jól eltalált lövéssel szépített ugyan, de így sem forgott veszélyben az Inter győzelme.

A hazaiak szeptember végén kaptak ki legutóbb a Serie A-ban, az azóta lejátszott 21 fordulóban 18-szor nyertek és csak háromszor ikszeltek. Az Internazonale már annyi pontot szerzett a mostani szezonban, mint az előző bajnokságban összesen, és még hátra van 11 forduló.

A 15 pontos előny is elég meggyőző, hát még az Inter játéka, a csapat 69 gólt szerzett és mindössze 13-at kapott. Az 56-os gólkülönbség brutálisan kiemelkedő szám a mezőnyben, a Juve ebben is a második, ők plusz 21-gyel állnak.

Kapcsolódó
Úgy bekezdett az Arsenal, hogy az ellenfél drukkerei negyedóra után elindultak haza
Arteta csapata a szerzett, a sereghajtó Sheffield United a kapott góljaival írt történelmet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik