Nemzetközi foci

„Azt gondolja, a Liverpoollal többet veszíthet, mint nyerhet” – Alonso megkezdte a tárgyalást a Bayernnel

Kirill Kudryavtsev / AFP
Kirill Kudryavtsev / AFP

Megkezdődtek az egyeztetések Xabi Alonso és a Bayern München között, számolt be róla a német Sky. A Bayer Leverkusen menedzsere elég kapós lett, miután a csapatával elképesztő szezont fut és vezeti a Bundesligát, idő közben pedig kiderült, hogy két korábbi csapatánál is üresedés lesz, Jürgen Klopp ugyanis távozik Liverpoolból, míg a Bayern München szerződést bont Thomas Tuchellel.

A Sky szerint a játékosként világ- és Európa-bajnok Alonsónak inkább a müncheniek ajánlata tetszik.

„Úgy tudom, ha váltana a nyáron, akkor inkább a Bayernt választaná a Liverpool helyett. Úgy érzi, hogy a Liverpool, na meg Klopp öröksége nehéz lenne, többet lehet vele veszíteni, mint nyerni” – mondta a Sky átigazolási guruja, Florian Plettenberg.

Az biztos, hogy a Leverkusen megkéri majd Alonso árát, a Sky úgy tudja, ahhoz, hogy ezen a nyáron mozdítani lehessen, 15-25 millió eurót kell majd fizetni a Bayernek.

Kapcsolódó
A tökéletes Klopp-utód: Xabi Alonso?
Német veretlenségi rekordot döntve hasít tovább Xabi Alonso vezetésével a Leverkusen – de vajon tényleg a pályakezdő baszk edző a legjobb megoldás Jürgen Klopp utódlására a Liverpoolnál? Mire jó a türelem a végletekig pörgetett futballiparban, és miért ez Alonso egyik legnagyobb erénye?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik