Nemzetközi foci

Tuchel megegyezett a távozásáról a Bayern Münchennel

MICHAELA REHLE / AFP
Thomas Tuchel most már biztosan tudja, mikor telik le az ideje a Bayernnél
MICHAELA REHLE / AFP
Thomas Tuchel most már biztosan tudja, mikor telik le az ideje a Bayernnél
Nem tölti ki 2025. június 30-ig szóló szerződését Thomas Tuchel, a Bayern München labdarúgócsapatának edzője, aki a bajok klub vezetésével arról állapodott meg, hogy már a jelenlegi szezon után távozik.

„Egy nyílt beszélgetés során arra a döntésre jutottunk, hogy a nyáron kölcsönösen véget vetünk az együttműködésnek. Célunk, hogy a 2024-25-ös szezonra új edzővel átrendeződést hajtsunk végre. Addig is a lehető legtöbbet szeretnénk elérni a Bajnokok Ligájában és a Bundesligában” – nyilatkozta Jan-Christian Dreesen, a Bayern vezérigazgatója.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von FC Bayern (@fcbayern)

Hozzátette, a Rómában elszenvedett 1-0-s vereség ellenére bízik abban, hogy hazai szurkolók előtt sikerül kivívni a továbbjutást a Lazio ellen, és a csapat ott lesz a BL-negyeddöntőben.

Thomas Tuchel is megerősítette a hírt, hozzátéve, edzői stábjával addig is mindent megtesz a siker érdekében.

A szakember 2023 márciusában vette át az irányítást Julian Nagelsmanntól, bő két hónappal később pedig a német bajnoki címet ünnepelhetett a klubbal. A szakmai stáb tagja Lőw Zsolt is, a Bayern másodedzője a hétvégi, Bochum elleni vereség után Joshua Kimmichhel szólalkozott össze az öltözőbe menet.

Kapcsolódó
Már röpködnek a nevek, hogy ki válthatja Thomas Tuchelt a kispadon
A vezetőség türelme még nem fogyott el, de minden eshetőségre fel kell készülni.
Olvasói sztorik