Nemzetközi foci

Ezek az okok vezethettek oda, hogy a Bayern sztárja Lőw Zsolttal balhézott

David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Leverkusen és a Bochum elleni bajnokit, valamint a Lazio elleni BL-nyolcaddöntő első felvonását is elvesztette a Bayern München, úgyhogy érthető módon feszült a hangulat a német rekordbajnoknál. Ebből láthattunk ízelítőt a Bochum elleni vereség után, amikor a lecserélt Joshua Kimmich összeszólalkozott az öltözőbe menet Lőw Zsolttal, a Bayern másodedzőjével.

Kimmichet a 63. percben cserélte le Thomas Tuchel, a müncheniek edzője, és a középpályás némileg számonkérhető a Bochum első góljáért, mert a félpályánál elveszített egy párharcot, és ebből indult a támadás, amelyet aztán Aszano Takuma zárt le egy pontos lövéssel.

00:15-nél látható a jelenet az összefoglalóban:

A 29 éves Kimmich a lecserélése miatt is bosszús lehetett, de a Bild szerint több tényező is fokozta a játékos frusztráltságát. Tuchel elődjénél, Julian Nagelsmann-nál Kimmich kulcsszerepet töltött be, ő volt az edző meghosszabbított a keze a pályán, de a mostani felállásban már nem bír efféle bizalmi pozícióval.

Kimmichet az is érzékenyen érintette, hogy a fantasztikus szezont futó rivális, a Bayer Leverkusen elleni rangadón Tuchel Leon Goretzkát és a 19 éves Aleksandar Pavlovicot játszatta hatosként a középpályán, és Kimmich csak a 60. percben, kétgólos hátrányban szállt be a kispadról.

Egymás után tehát két olyan bajnoki volt, amelyet nem játszhatott végig, és ehhez jött még a zsinórban elszenvedett három zakó, illetve a csapat körüli negatív hangulat, a Bild szerint ezek együttesen okozhatták Kimmich dühkitörését.

A válságban lévő Bayern hátránya nyolc pont az éllovas Leverkusennel szemben, a bajorok a következő fordulóban Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatát, az 5. helyen álló RB Leipziget fogadják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik