Nemzetközi foci bajnokok ligája

Rómában is földbe állt a Bayern, kényelmes előnyt szerzett a PSG

Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Hazai csapatok napja a Bajnokok Ligájában: a Lazio a Bayern Münchent verte 1-0-ra, a PSG pedig a Real Sociedadot 2-0-ra a nyolcaddöntő első felvonásán.

A Leverkusen elleni vesztes rangadóból érkező Bayern hamar megszerezhette volna azt a gólt, amivel kihúzza a Laziót a kapuja elől, ám a Müller által visszakanalazott labdát Kane hat méterről fölé maszatolta.

A Lazio próbálkozott ugyan, de nem vállalt nagy kockázatot, Luis Alberto 16-oson kívüli bombájánál azért egyszerre hördült fel 55 ezer ember az Olimpicóban, de a spanyol támadó középpályás lökete egy arasznyival elzúgott a bal felső fölött.

Még nála is közelebb járt a gólhoz egy pofás szabadrúgás-variáció után Sané, de a kaput ő sem találta el. Ahogy Musiala sem, pedig tökéletes labdát kapott Goretzkától, és nagyjából 8-9 méterről kellett volna ballal megoldania a feladatot. Nem sikerült.

A Bayern így kaput eltaláló lövés nélkül zárta az első félidőt, ilyen utoljára a tavalyi idényben fordult elő a bajorokkal, még a Manchester City elleni negyeddöntős párharcban.

A Lazio egy nagy lehetőségre várt, és ez a második félidő elején érkezett meg, ám Luis Alberto mesés indítása után Isaksen mintha hirtelen megijedt volna, hogy helyzetbe került, és addig totojázott, míg kisodródott, és végül Neuerbe püfölte a labdát.

A második félidő közepén jött a hideg zuhany a Bayern számára: Immobile csinált meg a kelleténél jóval több cselt, majd Isaksen lőtt közepesen veszélyesen, ám a szerelni próbáló Upamecano csúnyán rátaposott a dán szélső bokájára, amiért a védő piros lapot, a Lazio tizenegyest kapott. Immobile végig figyelte Neuer mozgását, majd amikor a kapus elindult jobbra, a bal sarkot választotta.

A Bayern tíz emberrel is igyekezett nyomást helyezni a Lazióra, de közelebb volt a 2-0, mint az 1-1, ám Felipe Anderson nagy helyzetben nem lőtt egyből, hanem még tolt egyet, így pedig Kim blokkolni tudott. Hiába próbálkozott a Bayern jóval többször (17-szer, míg a Lazio 11-szer), a müncheniek kaput eltaláló lövés nélkül zárták a párharc első meccsét.

A másik szerdai találkozón a PSG Mbappé révén szerzett vezetést az 58. percben, a világbajnok csatár Marquinhos megcsúsztatott labdáját vágta be közelről.

Mbappé centikre volt a második góljától, de távoli kísérletét a Sociedad kapusa, Remiro bravúrral tolta a lécre. Ezt még megúszták a spanyolok, de a 70. percben jött a második PSG-gól, Dembélétől indult a támadás, aki kétszer is megforgatta ellenfelét még a saját térfelén, majd ügyesen váltott oldalt, Fabián Ruiz pedig Barcolát indította, aki elsőre mintha hosszan tolta volna meg a labdát, mégis el tudta tenni a kapus alatt.

A visszavágókra március 6-án kerül sor.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Lazio (olasz) – Bayern München (német) 1-0 (0-0)
gól: Immobile (69., 11-esből)
piros lap: Upamecano (67., Bayern)

 

PSG (francia) – Real Sociedad (spanyol) 2-0 (1-0)
gól: Mbappé (58.), Barcola (70.)

Olvasói sztorik