Nemzetközi foci

Egyre mélyebben a Bayern München

Ina Fassbender / AFP
Ina Fassbender / AFP

Kétszer is félbeszakadt mérkőzésen kapott ki 3-2-re a Bayern München a Bochum otthonában. Thomas Tuchel csapatának így már nyolcpontos a hátránya a Bayer Leverkusen mögött.

Pedig úgy tűnt, hogy sikerül túltennie magát a Lazio elleni, kellemetlen vereségen a Bayernnek, mivel Musiala révén már a 14. percben vezetést szerzett a csapat, azonban az első félidő hajrájában kétszer is betalált a Bochum.

A folytatás után csendben csordogált a mérkőzés, amit aztán másodszor is meg kellett állítani, a drukkerek ugyanis teniszlabdákat dobáltak a pályára tiltakozásul, mert a liga külföldi marketingpartner bevonását tervezi. Ekkor a hazaiak csapatkapitánya, Losilla próbált meg az ultrák lelkére beszélni, hogy egy nagy bravúr kapujában vannak.

A folytatásban aztán Upamecano kapott piros lapot, ami után a Bochum tizenegyest rúghatott, Stöger nem is hibázott. Kane ugyan még bevágott egy kipattanót később, pontot sem tudott szerezni a Bayern.

A München a legutóbbi három tétmeccsét elveszítette, egyre forróbb a kispad Thomas Tuchel alatt.

Kapcsolódó
Harry Kane hónapok alatt Tottenhamet csinált a Bayern Münchenből
Egyes vélekedések szerint a Bayernnek nincs rossz szezonja – a 20 forduló alatt szerzett 50 pont a korábbi években bőven elegendő lett volna a tabella vezetéséhez –, aztán eljött az igazság pillanata, a Xabi Alonso vezette, remek szezont futó Bayer Leverkusen 3-0-ra megnyerte a két csapat bajnoki rangadóját, öt pontra növelve előnyét a címvédővel szemben. Ezután a Lazio ellen is gólképtelennek mutatkozott a Bayern és 1-0-ra kikapott a BL-nyolcaddöntő első meccsén.
Olvasói sztorik