Nemzetközi foci

Már röpködnek a nevek, hogy ki válthatja Thomas Tuchelt a kispadon

David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Bayern München vasárnap este kikapott3-2-re a Bochum otthonában, így már három tétmérkőzést veszített el egymás után.

A Német Kupából már kiesett a csapat, a Bundesligában 8 pontra lemaradt a Bayer Leverkusen mögött, a Bajnokok Ligájában pedig 1-0-s hátrányba került a Lazio ellen. Nem csoda, hogy fogy a türelem az edzővel kapcsolatban, sőt a vezetőség válságértekezletet is tartott. A végső döntés szerint Tuchel marad a helyén, de a különböző sajtóorgánumok már keresik a lehetséges utódokat.

A legvalószínűtlenebb forgatókönyvvel az olasz Corriere dello Sport állt elő, szerintük ugyanis Zinedine Zidane-t nézte ki magának a Bayern. Az idény végén távozó és egyben kimerültséget emlegető Jürgen Kloppot leginkább csak vágyálomként emlegetik a legtöbb újságban, ahogyan José Mourinhóról is csak pletyka szintjén merült föl, hogy németül tanul, hátha ölébe hull a nagy lehetőség. A teljesség igényéért pedig említsük meg, hogy Antonio Conte is szabadon megszerezhető szakember.

A TheAthletic újságírója, Raphael Honigstein már arról írt, hogy a Leverkusennel fantasztikus munkát végző Xabi Alonsót környékezte meg a klub. A spanyol edzőnek olyan szerződése van, hogy szabadon tárgyalhat aktív labdarúgói pályafutásából három meghatározó egyesülettel: a Real Madriddal, a Liverpoollal és a Bayernnel. Csakhogy a nyáron új edzőt kereső Liverpool csábítóbb Alonsónak. Honigstein is megemlíti és a német média is inkább arra gyanakszik, hogy a müncheniek korábbi edzője lehet a befutó, Hansi Flicknek ugyanis jelenleg nincs csapata, így csak vele kellene megegyeznie az egyesületnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik