Nemzetközi foci

A háttérbe tolnak egy játékvezetőt a Liverpool meccsén elkövetett hibája miatt

Paul Ellis / AFP
Paul Ellis / AFP

Nem kap mérkőzést a Premier League következő fordulójában Paul Tierney, aki legutóbb a Nottingham Forest és a Liverpool bajnokiját vezette, amin – a visszatérő Szoboszlai Dominikkal a csapatban – a vendégek Darwin Núnez 99. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertek, és megőrizték első helyüket a tabellán.

Történt, hogy a hosszabbításban a liverpooliak védője, Ibrahima Konaté saját kapusával, Caoimhin Kelleherrel ütközött, a játék pedig leállt. Tierney a labdaejtésnél hibázott, ugyanis a Poolnak adta, miközben a játékmegszakítás előtt a Nottingham birtokolta azt.

Bár Tierney tévedése nem vezetett közvetlenül a gólhoz, a Liverpool szögletet harcolt ki később, amit követően Darwin Núnez végül megszerezte a találkozó egyetlen találatát. A Forest játékosai és stábtagjai már a lefújás után megrohamozták Tierney-t, Steven Reidnek a piros lapot is felmutatták. A nottinghamiek tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz sem fogta vissza magát, az öltözőfolyosón adott hangot nemtetszésének.

A játékvezetői bizottság igyekezett leszögezni, hogy nem büntetésből nem kapott mérkőzést Paul Tierney, aki az Arsenal és a Brighton mérkőzésén a VAR-csapatban helyet kapott. A 43 éves játékvezető eddig 22 mérkőzést vezetett a Premier League mostani szezonjában.

Kapcsolódó
Úgy bekezdett az Arsenal, hogy az ellenfél drukkerei negyedóra után elindultak haza
Arteta csapata a szerzett, a sereghajtó Sheffield United a kapott góljaival írt történelmet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik