Utcahosszal vezeti a bajnokságot Európa legalulértékeltebb jó csapata

Az Inter már annyi pontot szerzett, mint az előző szezonban. És még van hátra 11 forduló.

Az eredmény annyira nem adja vissza, de újabb meggyőző győzelmet aratott az Internazionale, amely a 27. fordulóban 2-1-re nyert otthon a Genoa ellen. Simone Inzaghi csapatának ez volt az egymást követő kilencedik győztes bajnokija, és

már 15 ponttal vezeti a bajnokságot a Juventus előtt.

A milánóiakat felspannolhatta, hogy az első számú üldözőjük, a Juventus kikapott a fordulóban. Ennek megfelelően az Inter megnyomta az első félidőt, aminek a közepén tulajdonképpen el is döntötte a meccset, amikor előbb Asllani a 30. percben védhetetlenül bombázott a léc alá – a kapus csak beleérni tudott –, majd nem sokkal később Barella harcolt ki egy tizenegyest, amit Alexis Sánchez váltott gólra.

Vásquez a második félidőben egy jól eltalált lövéssel szépített ugyan, de így sem forgott veszélyben az Inter győzelme.

A hazaiak szeptember végén kaptak ki legutóbb a Serie A-ban, az azóta lejátszott 21 fordulóban 18-szor nyertek és csak háromszor ikszeltek. Az Internazonale már annyi pontot szerzett a mostani szezonban, mint az előző bajnokságban összesen, és még hátra van 11 forduló.

A 15 pontos előny is elég meggyőző, hát még az Inter játéka, a csapat 69 gólt szerzett és mindössze 13-at kapott. Az 56-os gólkülönbség brutálisan kiemelkedő szám a mezőnyben, a Juve ebben is a második, ők plusz 21-gyel állnak.

Kapcsolódó
Úgy bekezdett az Arsenal, hogy az ellenfél drukkerei negyedóra után elindultak haza
Arteta csapata a szerzett, a sereghajtó Sheffield United a kapott góljaival írt történelmet.