Nemzetközi foci

Megvan a szóbeli megállapodás, Madridba igazolhat a Bayern játékosa

Marcel Engelbrecht / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Alphonso Daviest még győzködi a Bayern
Marcel Engelbrecht / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Alphonso Daviest még győzködi a Bayern
A The Athletic információja szerint a Real Madrid szóban megállapodott Alphonso Daviesszel arról, hogy a Bayern München kanadai válogatott balhátvédje 2024-ben vagy 2025-ben csatlakozik a spanyolokhoz.

A madridi klub egy ideje kapcsolatban áll a 23 éves labdarúgóval, akit arról győzködött, hogy ne újítsa meg a Bayernnél 2025-ben lejáró szerződését. A portál szerint az elmúlt hetekben több találkozóra is sor került, a februári, madridi megbeszélés pedig tovább gyorsította a folyamatot.

Két lehetőség van: a Real nyitott arra, hogy a piaci ár alatti áron kössön üzletet a nyáron – hasonlóan Toni Kroos 2014-es megszerzéséhez – vagy a következő évben igazolja le, amikor Davies szerződése lejár (2021-ben így csábította el David Alabát).

A Bundesliga címvédője még megpróbálja meggyőzni a játékost a szerződéshosszabbításról, de az is biztos, hogy nem szeretné ingyen elveszíteni.

Davies 2019 januárjában csatlakozott a Bayernhez az MLS-ben szereplő Vancouver Whitecaps csapatától. Eddig 180 alkalommal lépett pályára a klub színeiben, ötször nyert bajnokságot, és tagja volt a 2020-as Bajnokok Ligája-győztes csapatnak.

A jelenlegi a szezonban 27 alkalommal lépett pályára a münchenieknél, egy gólt szerzett és három gólpasszt adott.

Kapcsolódó
Győztes rangadóval kezdte meg a Bayern a kikapaszkodást a gödörből
Három vereség után szerzett újra pontot a Bayern München.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik