Nemzetközi foci

Győztes rangadóval kezdte meg a Bayern a kikapaszkodást a gödörből

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az RB Leipzig 2-1-re kikapott a Bayern München vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombat esti rangadóján.

A vendégeknél a kezdőben kapott helyet a magyar válogatott Willi Orbán, viszont a kapus Gulácsi Péter hasizomsérülés miatt kihagyta az összecsapást. Az első félidő nem hozott gólt, a második elején viszont Harry Kane góljával a bajorok szereztek vezetést. Nagy erőket mozgósított a lipcsei csapat az egyenlítésért, Manuel Neuernek kétszer is nagyot kellett védenie. A harmadik helyzetnél már a kapus is tehettetlen volt, Benjamin Sesko lövése a becsúszó Leon Goretzka lábáról pattant a kapuba.

Úgy tűnt, ezzel ki is alakult a végeredmény, a hajrára szinte ketté szakadt a pálya. Végül azonban egy egyéni villanás döntötte el a meccset, újra Kane talált be, ezúttal egy bravúros megmozdulásból.

A Bayern München zsinórban három vereséget szenvedett, előbb a Bayer Leverkusen, majd a Lazio és a Bochum is legyőzte. Ezt követően eldőlt, hogy Thomas Tuchel vezetőedző Lőw Zsolt másodedzővel együtt az idény végén távozik. Azóta az első mérkőzés volt a szombati rangadó, amit megnyert a Bayern.

Bundesliga, 23. forduló

Bayern München-RB Leipzig 2-1 (0-0)
Union Berlin-FC Heidenheim 2-2 (2-1)
Borussia Mönchengladbach-VfL Bochum 5-2 (2-0)
Werder Bremen-SV Darmstadt 1-1 (1-1)
VfB Stuttgart-1. FC Köln 1-1 (0-0)

pénteken játszották:
Bayer Leverkusen-FSV Mainz 05 2-1 (1-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik