Nemzetközi foci

A szaloniki pokolból érkezve nem félti csapatát a pestitől az Olympiakosz edzője

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Ferencváros–Olympiakosz Konferencia Liga-rájátszás csütörtök esti visszavágója előtt sajtótájékoztatót tartott a vendégek edzője José Luis Mendilibar a csapat középpályásával, Chiquinhoval kiegészülve. A pireusziak 1-0-ás előnnyel, valamint egy PAOK elleni fölényes, 4-1 arányú sikerrel a hátuk mögött érkeztek Budapestre.

A portugál box-to-box középpályás, akit a téli átigazolási időszakban szerzett meg az Olimpiakosz a Benficatól, ugyan a Fradi elleni első meccsen nem lépett pályára, de remek teljesítményt nyújtva végigjátszotta a PAOK elleni győztes bajnokit, és sokoldalú játékával a Ferencvárosnak is gondot okozhat:

A sok portugál játékos segített beilleszkedni a csapatba, a gyakori játék pedig magabiztossá tesz minket. Nem bánjuk, hogy egy héten belül három mérkőzést kellett játszanunk, így játékban vagyunk és energiával telve érkezünk Budapestre.

A szaloniki pokolból győzedelmeskedve jönnek

A Sevillával tavaly, Budapesten Európa Ligát nyerő Mendilibar szerint hiába érkeznek egygólos előnnyel, mindenképpen be kell majd találniuk a továbbjutás kiharcolásához, valamint kulcsfontosságú lesz, hogy az odavágóhoz képest többet tartózkodjanak  a Ferencváros térfelén, az számára elfogadhatatlan lenne, hogy a Fradi domináljon.

Edzőként nem szoktam hozzá ahhoz, hogy olyan csapatokkal dolgozzak, amelyek defenzív futballt játszanak, én a támadó focit preferálom. 90 perces lesz a mérkőzés, egygólos előnyünk van, de azt gondolom, hogy ez nem elég a győzelemhez, mindenképpen gólt kell rúgnunk.

Szigetváry Zsolt / MTI

A görögök vezetőedzője reagált Dejan Stankovic szavaira is, miszerint ez a Ferencváros számára ez lesz a nagybetűs mérkőzés és azt szeretné, hogy a szurkolók ehhez méltóan pokoli fogadtatásban részesítsék az Olympiakosz játékosait:

Kétségkívül ez egy nagyon fontos meccs lesz, de mi már a szaloniki pokolból jövünk, ahonnan jó eredménnyel sikerült távoznunk.

Nagyon szeretnek telt ház előtt játszani a játékosok, ugyan a szurkolók valószínűleg erőt fognak adni a Ferencvárosnak, minket azonban biztosan nem fognak hátráltatni. Mindent meg fogunk tenni, hogy nyerjünk, de biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz egyszerű és egy pillanatra sem lazíthatunk majd” – mondta Mendilibar.

A Konferencia Liga rájátszásában a tét a nyolcaddöntőbe jutás a csütörtök esti mérkőzésen.  A meccset a telt házas Groupama Arénában rendezik 21 órai kezdettel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik