Nemzetközi foci

Válságértekezletet tartott a Bayern München vezetősége Tuchellel kapcsolatban

David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Kétszer is félbeszakadt mérkőzésen kapott ki 3-2-re a Bayern München a Bochum otthonában.

A Bayern ezzel legutóbbi három tétmeccsét elveszítette, a Bayer Leverkusentől 3-0-ra kapott ki tükörsimán, majd a Lazio otthonában a Bajnokok Ligájában 1-0-ra maradt alul a hétvégi zakót megelőzően. Mivel a Bundesligában nyolc pontra nőtt a hátrány és a mutatott játékkal sem lehetnek elégedettek a müncheniek, egyre inkább hallani, hogy veszélyben forog Thomas Tuchel munkája. Ezt az a tény is erősíti, hogy a lefújás után összeszólalkozott egymással a meccsen lecserélt Joshua Kimmich, illetve Lőw Zsolt másodedző.

Mintha egy horrorfilmben szerepelnénk. Minden ellenünk dolgozunk jelenleg

– mondta a lefújás után Leon Goretzka.

A klub vezetősége is látta, hogy nagy a baj, mert a Bochum elleni, vasárnapi vereséget követően azonnal válságértekezletet hívott össze. Ugyan sokan arra számítottak, hogy a végére meg is köszönik Tuchelnek a munkát, nem ez történt, épp ellenkezőleg. A Bayern München vezetősége megerősítette edzőjét a posztján, továbbra is él vele szemben a bizalom és nem tervezik a kirúgását.

„Határozottan hiszem, hogy meg tudjuk fordítani a szerencsénket a stábommal. Hogy növekszik a nyomás? Ez természetes minden vereség után, de ma sem adtuk fel egy pillanatra sem és nem is fogjuk feladni soha, hogy próbálkozunk” – közölte Tuchel, aki azt is kifejtette, hogy nagyon sok komoly helyzet maradt ki és ha még ötször lejátszanák ugyanezt a meccset, ötször a Bayern nyerne.

A címvédő legközelebb az RB Leipziget fogadja, amely szintén nem ígérkezik könnyű mérkőzésnek, majd Freiburgba utazik, mielőtt megpróbálná megmenteni a Lazio elleni BL-párharcát. Tucheléknek ki kell valamit találniuk, hogy ezeken a meccseken egyenesbe hozzák a csapatot, különben könnyen elúszhat minden a szezonban.

Kapcsolódó
Harry Kane hónapok alatt Tottenhamet csinált a Bayern Münchenből
Egyes vélekedések szerint a Bayernnek nincs rossz szezonja – a 20 forduló alatt szerzett 50 pont a korábbi években bőven elegendő lett volna a tabella vezetéséhez –, aztán eljött az igazság pillanata, a Xabi Alonso vezette, remek szezont futó Bayer Leverkusen 3-0-ra megnyerte a két csapat bajnoki rangadóját, öt pontra növelve előnyét a címvédővel szemben. Ezután a Lazio ellen is gólképtelennek mutatkozott a Bayern és 1-0-ra kikapott a BL-nyolcaddöntő első meccsén.
Olvasói sztorik