Nemzetközi foci

Korán vezetett, de nem tudta hozni a kötelező a Real Madrid

Pierre-Philippe Marcou / AFP
Pierre-Philippe Marcou / AFP

A Real Madrid a bajnoki szezonban már második alkalommal nem bírt a Rayo Vallecanóval: a hazai 0-0 után idegenben 1-1-et játszott ellenfelével. A csapat még így is biztosan vezet a La Ligában.

Érdekesen kezdődött a meccs, ugyanis a Real kis híján eladta a labdát a saját kapuja előtt, azonban mégis sikerült megakasztani a Rayót, majd egy kontra végén Joselu már az 5. percben vezetést szerzett a vendégeknek. Innentől kezdve azonban hiába birtokolta többet a labdát Carlo Ancelotti csapata, ez maradt az első félidőben az egyetlen kaput eltaláló lövés.

A hazaiak nem omlottak össze a számukra szerencsétlen kezdést követően, majd nagy lehetőséghez jutottak, egy lövés után ugyanis Camavinga kezében akadt el a labda, a megítélt tizenegyest De Tomas értékesítette.

A második félidő ismét úgy indult, hogy a Real-védelem helyzetbe hozta ellenfelét, de a Rayo ezúttal sem tudta ezt kihasználni. Joselu aztán megduplázhatta volna góljai számát, de ziccerben nem tudott túljárni a kapus eszén. A következő nagyobb helyzet a 80. percben volt, amikor Kroos szabadrúgását tornázta ki szögletre Dimitrievski, a Rayo kapusa.

A hajrá már nem hozott döntést egyik oldalon sem (csak egy pirosat, Carvajal kapta), így a Real Madridnak be kellett érnie egy ponttal, igaz, még így is biztosan vezeti a bajnokságot. Ugyanakkor a fordulóban győztes Barcelona és Atlético faragni tudott a hátrányából, és a Girona is megteheti még ezt, ha hétfőn nyerni tud Bilbaóban.

La Liga, 25. forduló

Rayo Vallecano-Real Madrid 1-1 (1-1)

Kapcsolódó
Évek óta türelmesen várta a Real Madrid rejtett csillaga, hogy végre megmutassa, mire képes
Amikor Thibaut Courtois megsérült, kevesen gondolták volna azt, hogy Andrij Lunyin lehet a megoldás a problémára. A fiatal ukrán játékos azonban türelmes volt, szorgalmas és apránként megérkezett a legjobbak közé.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik