Nemzetközi foci

Kiütötte az Atlético a szezon egyik meglepetéscsapatát

David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images
David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images
Magabiztos, 5-0-ás győzelmet aratott a spanyol bajnokság 25. fordulójában az Atlético Madrid hazai pályán a szezon eddigi szakaszában meglepően jól teljesítő Las Palmas ellen.

A fővárosi csapatnak a vezetést a 14. percben Marcos Llorente szerezte meg, aki egy 16-oson belül elé pattanó labdát lőtt higgadtan a kapuba. Az Atlético ezzel folytatta a Las Palmas elleni jó sorozatát, ugyanis a vendégek elleni legutóbbi 20 meccs mindegyikén betaláltak, átlagban 2,1 gólt szerezve. Ezt az átlagot már a 20. percben sikerült elérniük, amikor Ángel Correa egy védelmi bizonytalankodást követően labdát szerzett, majd az érkező Llorente elé passzolt, aki a 16-os közepéről a kapussal szemben állva juttatta a labdát a hálóba.

Ez volt Llorente 5. gólja a bajnokságban, ami azt jelenti, hogy a 2020/21-es szezont követően – amikor 12 találatig jutott – ez karrierje második legeredményesebb szezonja.

Nem kellett megizzadnia a gólszerzésért a második félidőt követően sem a madridiaknak: a 47. percben Ángel Correa talált a kapuba a vendégek sikertelen lesre állítási kísérlete után, majd a 62. percben egy ellene elkövetett szabálytalanság okán megítélt 11-est értékesített az argentin az Atléticohoz nem meglepő módon, ugyanis ez volt sorozatban a nyolcadik büntető a bajnokságban, amit sikerült gólra váltaniuk.

A végén, a 87. percben még a csereként beállt Depay is betalált, ami azt jelenti, hogy az Atlético Madrid túltette magát a Sevilla elleni meglepő vereségen és fellépett a harmadik helyre, de ugyanannyi pontja van, mint a később a Celta Vigo ellen pályára lépő Barcelonának.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik