Nemzetközi foci

Messi készen áll, hogy meghódítsa Amerikát

Arturo Jimenez / ANADOLU / Anadolu via AFP
Arturo Jimenez / ANADOLU / Anadolu via AFP

Lionel Messi ágyéksérüléssel bajlódott a felkészülési időszakban, de az Inter Miami edzője, Gerardo Martino szerint az új MLS-idény első bajnokiját, a Salt Lake City elleni meccset már teljesen egészségesen várja az argentin klasszis.

A miami csapat felkészülése nem volt épp ideális, vagy legalábbis komoly sikerélmények nem érték Messiéket, hiszen becsúszott például egy 6-0-s vereség a Cristiano Ronaldo nélkül felálló szaúdi al-Nasszr ellen, majd Hongkongban is volt némi felfordulás, Martino ugyanis óvatosságból sem Messit, sem Luis Sáurezt nem játszatta, amivel alaposan magára haragította a helyieket.

Messi aztán az utolsó felkészülési meccsen 60 percet játszott gyerekkori klubja, a Newell’ Old Boys ellen, és Martino azt mondta, nagyon tetszett, amit játékosától látott az 1-1-re végződő találkozón. Messi mellett Martino számára is különleges volt a Newell’s elleni találkozó, mivel a rosariói csapatnak volt játékosa és edzője is, és ő a klubrekorder a lejátszott meccseket tekintve.

Az Inter Miami Messi leigazolása után megnyerte a Ligák Kupája nevű sorozatot, az MLS-rájátszásba viszont nem jutott be.

A 36 éves Messi eddig 14 tétmeccset teljesített a floridai csapatban, ezeken 11 gólt és 5 gólpasszt jegyzett, és a mostani idényben korábbi barcelonai társaival, Jordi Albával, Sergio Busquetscel és Suárezzel azon ügyködhet majd, hogy minél tovább jusson az Inter Miami.

Olvasói sztorik