Nemzetközi foci

A hongkongi kormány magyarázatot vár arra, hogy a helyi szurkolók miért nem láthatták Messit

Peter PARKS / AFP
Peter PARKS / AFP

Az MLS február 22-i rajtja előtt körbeturnézza a világot az Inter Miami, amely a szaúdi al-Nasszr elleni 6-0-s zakó után Hongkongba utazott, hogy a helyi ligaválogatottal játsszon felkészülési meccset.

A találkozón – amelyet 4-1-re nyert meg a Miami – Sergio Busquets és Jordi Alba csak csereként száll be az utolsó félórára, Lionel Messi és Luis Suárez viszont egyáltalán nem játszott a vendégcsapatban, ez pedig alaposan felbosszantotta a hongkongiakat, akik decemberben kevesebb mint egy óra alatt elkapkodták a 38 ezer belépőt.

Kérjük vissza a pénzünket

– skandálták az érthetően csalódott helyi drukkerek, de a hongkongi kormány is szót kért az ügyben, kilátásba helyezve, hogy a meccset szervező cég, a Tatler Asia az előzetesen beígért összegnek csak a töredékét kapja meg, miután Messi az ígéretek ellenére nem lépett pályára.

„Ahogy a szurkolók, úgy a kormány is borzasztóan csalódott amiatt, hogy Messi nem játszott. A szervezők magyarázattal tartoznak a szurkolóknak” – állt a kormány közleményében.

„A kezdőrúgás előtt nem rendelkeztünk semmilyen információval arról, hogy sem Messi, sem Suárez nem játszik a mérkőzésen. Az Inter Miami csapatorvosai játékra alkalmatlannak ítélték a két játékost, ez pedig mindenkit csalódással töltött el, beleértve minket is” – magyarázkodott a meccset szervező cég.

Gerardo Martino, az Inter Miami edzője azt nyilatkozta, Messi combsérüléssel bajlódik, Suárez pedig a térdét fájlalta az al-Nasszr elleni meccs után, és úgy döntöttek az orvosi stábbal egyeztetve, hogy inkább nem kockáztatják meg, hogy rosszabbodjon a helyzet.

„Megértjük hogy a stadionba kilátogató szurkolók csalódottan vették tudomásul, hogy sem Leo, sem Luis nem lépett pályára” – tette hozzá Martino.

A meccs összefoglalója, Taylor látványos gólját érdemes megnézni 03:12-nél:

Bár csak gálameccs volt, az Inter Miamira ráfért a sikerélmény, mert ezt megelőzően szeptemberben nyert utoljára. A csapat Japánban folytatja a túrát, ahol a bajnoki címvédő Vissel Kobe lesz az ellenfele február 7-én.

Olvasói sztorik