Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Real Madrid lesajnált kapusa őrületes teljesítményt nyújtott

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Real Madrid labdarúgócsapata 1-0-ra győzött kedd este az RB Leipzig vendégeként.

A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben azonban nem járt volna sikerrel a spanyol csapat, ha nem Andrij Lunyin áll a kapuban. Az ukrán játékos 2018-ban került a Real Madridhoz, ahonnan többször is kölcsönadták és nem tűnt reálisnak, hogy kiharcolhatja a helyét a csapatban. Különösen igaz volt ez a mostani szezonra, amelyre Thibaut Courtois sérülése után kölcsönben érkezett Kepa Arrizabalaga.

Csakhogy Kepa csalódást okozott, Lunyin pedig megragadta a lehetőséget és egyre jobban bizonyítja, nem volt melléfogás szerződtetni őt. A Leipzig elleni mérkőzésen egészen elképesztő volt, összesen kilenc védést mutatott be. Ez a bűvös szám eddig egyetlen Real Madrid-kapusnak jött össze gól nélkül lehozott meccsen: Courtois 2022-ben a Liverpool ellen hozta össze.

Az időnként bravúros védések nem kerülték el Carlo Ancelotti vezetőedző figyelmét sem.

Lunyin kiválóan teljesített. Ez volt élete legjobb meccse, mióta találkoztunk, ez biztos. Döntetlennel is végződhetett volna, ha ő nincs

mondta az olasz szakember.

A keddi BL-meccs volt Lunyin 17. találkozója a mostani idényben, ezeken nyolcadik alkalommal nem kapott gólt. Ahhoz képest, hogy a közvélemény mindig csak legyintett az ukránra, a jelenlegi szezonban bebizonyította, hogy komoly minőséget képvisel.

Kapcsolódó
Gulácsi és Orbán se tudta megállítani a Real Madridot a BL-ben
Eközben a címvédő Manchester City megingott, de azért hozta a kötelező győzelmet a nyolcaddöntő első meccsén.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik