Nemzetközi foci

Még nagyon fájhat ez a vereség a Juventusnak

Marco Bertorello / AFP
Marco Bertorello / AFP

A Juventus hazai pályán meglepetésre kikapott 1-0-ra az Udinesétől. Bár maradt a csapat a második helyen, már hét pontra nőtt a hátránya az Inter mögött, miközben az AC Milan csak egy ponttal van mögötte.

A Juventusnak az első félidőben tíz lövési kísérlete volt, ebből hatszor eltalálta a kaput, volt két tényleg komoly lehetősége, mégsem tudott betalálni. Ezzel szemben az Udinese egy rögzített helyzetet követően, az előrehúzódó Gianetti révén közelről betalált és előnybe került a 25. percben.

A 60. percben érett góllá a Juve nyomása, Milik vette be a vendégek kapuját egy szögletet követően. Csakhogy a sarokrúgás után a labda a pályán kívülről kanyarodott vissza, így érvénytelenítették a találatot. Az idő előrehaladtával egyre frusztráltabb lett a hazai csapat, amely végül komolyabb gólszerzési lehetőség nélkül hozta le a második félidőt.

A Juventus szeptembertől kezdve február elejéig 17 bajnokin maradt veretlen, a legutóbbi két bajnokiját viszont elveszítette, múltkor az Intertől, most az Udinesétől kapott ki.

Kapcsolódó
Megszólalt Roderick Duchatelet, részletek az Újpest eladásáról
A belga tulajdonos szerint válogathatott a komoly kérők közül, köztük topligás csapatok is sorban álltak az Újpestért.
Olvasói sztorik