Magyar foci

Megszólalt Roderick Duchatelet, részletek az Újpest eladásáról

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A csakfoci.hu vette észre a belga hbvl.be oldal „Ismét eggyel kevesebb futballklub a Duchatelet-család birodalmában” – címen futó rövid beszámolóját az Újpest FC eladásáról. Az írás azért érdekes, mert megszólalt benne a hússzoros bajnok lila-fehér labdarúgó csapatot 13 éven át tulajdonló Roderick Duchatelet is, aki elárult egy-két részletet az üzlet hátteréről.

A szerződés aláírása már megtörtént, azonban az átadás-átvétel utolsó lépéseit még meg kell tenni, így egy ideig a napi menedzsment élén maradok. Régóta dolgoztunk az Újpest eladásán. Angol és olasz klubok is komolyan érdeklődtek, de úgy gondoljuk, hogy a MOL-lal megtaláltuk a legjobb és legerősebb felvásárlót

– fejtette ki Roderick Duchatelet, amit vagy elhiszünk, vagy nem.

Minden esetre emlékezetes módon 2011-ben az akkori magyar tulajdonos, a Dare-csoport vezetése más magyar vevőket kijátszva adta el Duchateletnek a klubot, aki az angol, olasz vevők említésével egyúttal arra is rávilágíthatott, a magyar döntéshozók részéről a komolynak vélt versenytársak miatt gyorsulhatott fel a döntéshozatali folyamat ilyen hirtelen.

Roderick Duchatelet hagy maga után nyomot a magyar futballban

Az újpesti tizenhárom éve alatt három kupát és egy Szuperkupát nyert, a 4. kerületi Tábor utcában felépített egy öt pályás edzőkomplexumot, sosem tartozott a játékosoknak, az edzőknek, látszólag a lehetőségeihez mérten gondos gazdája volt a klubnak. Ennek ellenére úgy fogalmazott:

Nincs további ambícióm a futballban.

A Duchatelet-család korábban spanyol, belga, angol, német, és magyar klubokat tulajdonolt, de szép sorjában megszabadult szinte az összes érdekeltségétől. Utolsó előttiként az Újpestet adták el, így a család szerepe a futballvilágban már csak a német Carl Zeiss Jenára korlátozódik.

Arra az újságírói kérdésre, hogy azt is eladják-e, Roderick Duchatelet azt felelte: „Ez a döntés az apámé”.

Kapcsolódó
„Politikai döntés született, be kellett végre emelni az Újpestet is a NER-körbe”
A második legöregebb magyar sportegyesületnél, az Újpestnél záporoztak a bejelentések a napokban: Roderick Duchatelet, a belga tulajdonos eladta a klubot, bejelentettek egy új igazolást, majd kirúgták a vezetőedzőt, Nebojsa Vignjevicet és kinevezték Mészöly Gézát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik