Nemzetközi foci

Öngól döntötte el az Inter-Juve rangadót

Isabella Bonotto / AFP
Isabella Bonotto / AFP

Az Internazionale hazai pályán legyőzte az üldöző Juventust az olasz bajnokság csúcsrangadóján. A milánóiak a győzelmüknek köszönhetően négy pontra növelték az előnyüket a tabella élén, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Egy Derby d’Italia mindig kiemelt mérkőzésnek számít, hát még akkor, mikor az első fogadja a második helyezettet! Az első 45 perc alapján egyértelműen az Inter ulrata a meccset, és ugyan csak egy kaput eltaláló próbálkozása volt a házigazdának, összességében meglepő, hogy csak egy szerencsés szituációból szerzett góllal vezetett a szünetben: a 37. percben Pavard ollózta középre a labdát, ami a menteni igyekvő Gatti mellkasáról pattant be a saját kapujába.

Nem sűrűn esik meg, hogy egy Inter-Juve meccsen a torinóiak öngólt hozzanak össze az első félidőben, ez korábban csak 1931 januárjában és 1950 márciusában történt meg.

A második játékrészben közel járt előnye megduplázásához az Inter, előbb Dimarco lőtt mellé, majd Calhanoglu találta el a kapufát. Felpörögtek ezután az események, bár Simone Inzaghi csapata játszott veszélyesebben (Szczesnynek bravúrt kellett bemutatnia Barella közeli lövésénél), a Juventusnak is voltak lehetőségei, a 72. percben pedig a meccs során először a kaput is sikerült eltalálniuk a vendégeknek.

A következő nagy bravúrt megint Szczesnynek kellett bemutatnia, Arnautovic közeli lövését tudta oldalra ütni.

A Juventus legfutóbb szeptemberben, a Sassuolo ellen szenvedett vereséget a bajnokságban, az Inter egy 17 meccses sorozatnak vetett véget.

Ami a korábbi vasárnapi meccseket illeti:

  • a címvédő Napoli hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte vasárnap a vendég Hellas Veronát, Hvicsa Kvarachelia a 87. percben szerezte a három pontot érő gólt,
  • az Atalanta ellentmondást nem tűrve verte 3-1-re a Laziót, a vendég rómaiak az egyetlen góljukat a 84. percben, tizenegyesből szerezték,
  • a Torino és a Salernitana pedig 0-0-t játszott.

Serie A, 23. forduló

Internazionale-Juventus 1-0 (1-0)
Torino-Salernitana 0-0
SSC Napoli-Hellas Verona 2-1 (0-0)
Atalanta-SS Lazio 3-1 (2-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik