Nemzetközi foci

Jude Bellingham történelmet írt, a Real Madrid átgázolt az idei kihívóján

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Real Madrid szombat este 4-0-ra elintézte a Girona együttesét a La Liga 24. fordulójában.

Az idény meglepetéscsapata csupán két pontra volt a találkozó előtt a listavezetőtől és kecsegtetőnek tűnt, hogy az őrült sérüléshullám miatt ezzel a védelemmel kezdtek a hazaiak: Lucas Vázquez, Carvajal, Tchouaméni, Ferland Mendy. Mégsem ők lettek a mérkőzés főszereplői.

Vinícius Junior egy távoli bombagóllal már a hatodik percben vezetést szerzett és ezt követően is a Real Madrid akarata érvényesült. A félidő derekán egy külsővel adott zseniális indítást Vinícius Junior, az érkező Jude Bellingham pedig kicselezte a kapust és a hálóba lőtt. Az angol középpályás térfélcsere után is betalált, bár ez is inkább brazil csapattársának villanásának volt köszönhető, mivel egy kipattanót pofozott a kapuba. Ezzel pedig

Bellingham vezeti a La Liga góllövőlistáját és az első olyan középpályása a Real Madridnak, aki legalább 15 gólig jut.

Üröm az örömben, hogy Bellingham bokasérülést szenvedett és le kellett cserélni. A Real Madrid viszont annyira simán verte az elsőszámú kihívónak számító Gironát, hogy még az is belefért, hogy Joselu büntetőt rontott, Rodrygo így is meglőtte a csapat negyedik gólját. Az első két helyezett között így öt pontra nőtt a különbség.

Olvasói sztorik