Nemzetközi foci

41 év után ismét német edzőt kaphat a Barcelona

Manu Fernandez / POOL / AFP
Hansi Flick négy éve még a Barca ellen vezette a Bayern Münchent
Manu Fernandez / POOL / AFP
Hansi Flick négy éve még a Barca ellen vezette a Bayern Münchent

Január 27-én, a Villarreal elleni vereség után Xavi, a Barcelona edzője bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapattól. A katalán sajtóban azonnal beindultak a találgatások, ám a Bild szerint minden eddigi ötlet vakvágány volt, a befutó ugyanis Hansi Flick lehet.

A német bulvárlap szerint a Bayern München egykori edzője és a német válogatott korábbi szövetségi kapitánya komoly jelöltnek számít, olyannyira, hogy már spanyolul tanul.

A Barcelona jelezte neki, hogy rajta van a szűkített listán, őt pedig érdekelné a feladat, nemrég még Spanyolországban is nyaralt. Emellett spanyolul tanul, ami újabb jele annak, hogy ez olyan kihívás lenne, amit szívesen elfogadna

– olvasható.

Flick 2021-ben egyszer már került közel a Barcához, akkor egy videós konferenciabeszélgetésen tárgyalt Joan Laporta klubelnökkel is, végül azonban elutasította a katalán csapat ajánlatát.

Laporta a közelmúltban beszélt az edzőkeresésről, de arra a kérdésre, hogy Flick esélyes lehet-e, kitérő választ adott.

„A sportigazgatónak, Decónak kell ezt eldöntenie, én nem beszéltem egyetlen edzővel sem. A lehetőségek korlátozottak, hiszen olyan ember jöhet csak szóba, aki rendelkezik bizonyos múlttal” – nyilatkozta.

Az FC Barcelona történetében eddig két német edző volt: Hennes Weisweiler 1975-76-ban, Udo Lattek 1981-83-ban dolgozott a katalánoknál.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik