Nemzetközi foci

Nem volt mentális roncs, de szenvedett a nyomástól a Barca edzője

OSCAR DEL POZO / AFP
Ronald Koeman abszolút megérti a Barca jelenlegi edzőjét, Xavit
OSCAR DEL POZO / AFP
Ronald Koeman abszolút megérti a Barca jelenlegi edzőjét, Xavit
A Barcelona korábbi edzője, Ronald Koeman megérti Xavi panaszait, és szerinte a katalánok jelenlegi edzője egyszerűen nem bírt a klubnál kialakult politikai helyzettel.

Amióta Xavi bejelentette, hogy a szezon végén távozik, már arról is beszélt, hogy nem élvezi a mindennapi életet a Barca vezetőedzőjeként, és úgy érzi, nem becsülik meg az eredményeit.

Sokkal szórakoztatóbb Barcelona-játékosnak lenni, mint edzőnek. Nem voltam mentális roncs, de én is szenvedtem a nyomástól és a stressztől. Ez a legnehezebb munka, amit valaha végeztem

mondta Koeman.

Szerinte Xavi hiába katalán és hiába számít a klub gyermekének, edzőként ő is megtapasztalta, hogy játékosnak lenni szórakoztatóbb volt.

„Xavit tisztelték és dicsérték Katarban, de most Barcelonában a másik oldalt is látja. A média fegyvert fog rád, a klub politikai helyzete sem szép, de a probléma igazából a klub vezetőjével van” – tette hozzá.

Xavi január 27-én, a Villarreal elleni vereség után jelentette be, hogy az idény végén távozik a csapattól. A Barca jelenleg a harmadik helyen áll a La Ligában, hátránya nyolc pont az éllovas Real Madrid mögött.

Kapcsolódó
Az idény végén távozik a Barcelona edzője
Úgy érzi, a klubnak változásra van szüksége, és ő ezt szeretné elősegíteni a távozásával.
Olvasói sztorik