Nemzetközi foci

„Még nem láttam ilyet” – kiakadtak a spanyolok, miután a VAR elvette az Atleti egyenlítő gólját

OSCAR DEL POZO / AFP
OSCAR DEL POZO / AFP

1-1-es döntetlennel ért véget vasárnap a Real Madrid-Atlético Madrid rangadó a spanyol bajnokság 23. fordulójában.

Brahim Diaz góljával már a 20. percben vezetéshez jutottak a hazaiak, amire csak a 93. percben érkezett a vendégek válasza, Marcos Llorrentétől. Pedig térfélcsere után villámgyorsan egalizálhatott volna az Atleti. A 49. percben ugyanis Stefan Savic kapuba fejelt egy szögletből beívelt labdát, ám a videobíró segítségével Sánchez Martínez játékvezető nem adta meg a gólt, mivel meglátása szerint Saúl Niguez lesen állt a gólnál és megzavarta Andrij Lunyin kapust.

Az eset után számos spanyol lap VAR-botrányt emleget, a Sport szerint Saúl nem ért labdába, nem akadályozta a kapust az ugrásban, a játékvezető mégis úgy értelmezte, hogy ez akadályozza a Real-kapus látását.

Én még olyat nem láttam, hogy egy szöglet utáni fejesnél lest ítéljenek

– mondta a lefújást követően Antoine Griezmann.

Érdekesség, hogy a meccs utáni sajtótájékoztatón Diego Simeone csak annyit mondott az esetről, hogy Saúl tényleg a kapus előtt volt, meglátása szerint mindkét csapat túl óvatosan és gyengén játszott. A mostani bajnokságban nem ez az Real-meccs, amely után a bírókat részrehajlással vádolják, legutóbb az Alméria elleni bajnokin születtek olyan kétes ítéletek, amelyek után a focisták magukból kikelve kritizálták a játékvezetést.

Kapcsolódó
A 93. percben jött a dráma, pontot rabolt az Atlético a Realtól
Marcos Llorente kapufás góllal állította be az 1-1-es végeredményt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik