Nemzetközi foci

„Azt hiszem, páran úgy döntöttek, hogy mi nem nyerhetünk a Bernabéuban” – kiakadt a Real Madrid ellenfele

Florencia Tan Jun/Getty Images)
José Hernández Maeso játékvezető a VAR segítségével sem hozott megnyugtató ítéleteket.
Florencia Tan Jun/Getty Images)
José Hernández Maeso játékvezető a VAR segítségével sem hozott megnyugtató ítéleteket.

A Real Madrid vasárnap este 2-0-s hátrányból felállva 3-2-re győzött az Alméria elleni bajnoki mérkőzésen.

A sereghajtó meglepetésre már a szünetben két góllal vezetett, majd térfélcsere után egy könnyű síppal befújt tizenegyessel szépítettek a hazaiak. Ezt követően nem adta meg a játékvezető az Alméria harmadik gólját, a kezezésgyanús Vinícius Junior-gólt viszont igen, majd Dani Carvajal a századik percben állította be a végeredményt.

A történtek óriási felháborodást váltottak ki világszerte és érthető módon a vendégek is nehezen emésztették meg a vereséget.

Azt hiszem, páran úgy döntöttek, hogy mi nem nyerhetünk ma a Bernabéuban. Ez történt

– közölte a DAZN munkatársával Marc Pubill, az Alméria védője.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője úgy ítélte meg, hogy minden alkalommal jól döntött a játékvezető és a lefújást követően azt mondta, ha az Alméria játékosai visszanézik az eseteket, akkor ők is belátják majd mindezt. Az idő eldönti, hogy valóban ez történik-e, de a lefújás után még Gonzalo Melero merőben más állásponton volt.

„Megloptak minket és ez már nem az első alkalommal történik idén. A mai történések minden határt átléptek, felháborító volt! Semmilyen hatásunk nem volt a mérkőzés megnyerésére, rengeteg egyéni értelmezésre támaszkodó döntés született, mint amilyen a kezezés is volt” – idézte az AS Melerót.

A napilap egyébként szemlézett almériai és katalán sajtóanyagokat is, amelyek egytől egyig a játékvezetőkkel voltak elfoglalva. Az AS helyi munkatársa szerint a becsületes játékot meglopták a VAR segítségével, sőt a 13 perces ráadással is a Realt segítették. A spanyol szövetség (RFEF) egyébként villámgyorsan közzétette a játékvezető és a VAR-szoba közötti beszélgetés hangfelvételét is, amelyben nem esett szó arról, hogy a hazaiak büntetőjénél Antonio Rüdiger lökése miatt ért kézzel a labdába Kaiky. Ez hallható a felvételen:

– Szerintem nézd meg a pályaszéli monitoron, mert az Almería kezezése miatt lehetséges büntetőről van szó. Nézd vissza szuperlassításban, hogy dönteni tudjál!

– Rendben, megnézem.

– Oké, akkor megmutatjuk neked szuperlassításban, hogy lásd, oké? És most megmutatom neked más szögből és harmadszor is, hogy a kontextust is lásd. Most már te döntesz.

– Fejel a madridi játékos, a labda az Almería védőjének a karjára pattan. Büntetőt ítélek, sárga lap nélkül, rendben?

– Tökéletes!

Gaizka Garitano, az Alméria vezetőedzője olyan hevesen reklamált a második félidő alatt, hogy két sárga lappal kiállította a játékvezető. Mindezek ellenére meglehetősen visszafogottan értékelt az edző.

„Mindenki látta, mi történt. Nem szoktam a bírókról beszélni, de nem először fordult elő ilyesmi ezen a pályán. Nincsenek szavaim a ma történtekre. Nem nyertünk még mérkőzést, de a játékosaim nagyon küzdöttek. Kibaszott egy nap a mai a srácoknak.”

Kapcsolódó
Megköszönheti győzelmét a videobírónak a Real Madrid
A nyeretlen és tökutolsó Alméria 2-0-ra is vezetett, de aztán jöttek a vitatható ítéletek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik