Nemzetközi foci

A 93. percben jött a dráma, pontot rabolt az Atlético a Realtól

Oscar del Pozo / AFP
Oscar del Pozo / AFP

Amikor már úgy tűnt, hogy a Real Madrid nyeri az Atlético Madrid elleni városi rangadót, akkor jött Marcos Llorente, és egy 93. perces fejessel beállította a végeredményt. Carlo Ancelotti csapata így is két ponttal vezeti a bajnokságot, ugyanis a forduló korábbi szakaszában a Girona is ikszelt.

Brahim Díaz eredetileg nem szerepelt Ancelotti kezdőjében, azonban Vinícius Jr. nyakfájdalom miatt végül a kispadra került. Brahim Díaz pedig, ha már ott volt a pályán, a 20. percben vezetést szerzett, miután az Atlético védelme nem tudott felszabadítani.

A második félidő legelején kapuba talált az Atlético Madrid, de Saúl lesen tartózkodott Savic fejesénél, úgy ítélték meg, hogy zavarta is a hazaiak kapusát, érvénytelenítették a találatot. A folytatásban a realosok kétszer is tizenegyest reklamáltak, Oblaknak pedig volt két nagy védése is, amivel meccsben tartotta csapatát.

A végén aktivizálta magát a vendégcsapat, és amikor már úgy tűnt, hogy a Real megszerzi a három pontot, a csereként beállt Depay továbbfejelte a labdát, Llorente pedig a léc segítségével a kapuba bólintott, pontot mentve ezzel csapatának.

A Real Madrid tehát két ponttal vezeti a bajnokságot, és talán a mostaninál is fontosabb meccse lesz a jövő héten, amikor a Gironához látogat. Az Atlético a negyedik és legközelebb a Sevillához látogat, de közte még összecsap a Bilbaóval a kupaelődöntőben.

La Liga, 23. forduló

Villarreal-Cádiz 0-0
Osasuna-Celta Vigo 0-3 (0-2)
Real Betis-Getafe 1-1 (1-1)
Real Madrid-Atlético Madrid 1-1 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik