Nemzetközi foci

Óriási védelmi hiba a rangadón, az Arsenal legyőzte a Szoboszlai nélkül játszó Liverpoolt

Ian Kington / IKIMAGES / AFP
Ian Kington / IKIMAGES / AFP

A Liverpool a sérült Szoboszlai Dominik nélkül 3-1-re kikapott az Arsenal otthonában az angol bajnokságban. Az éllovas 15 bajnokival ezelőtt, szeptemberben szenvedett legutóbb vereséget a Premier League-ben.

Az Arsenal elég meggyőző teljesítményt nyújtott a meccs elején, és már a 11. percben vezetéshez juthatott volna, Saka azonban a kapu torkából nem tudott a hálóba fejelni. Nem sokkal később az angol válogatott játékos már a kapuba lőtt egy kipattanót, teljesen megérdemelten vezettek a hazaiak. Mikel Arteta csapata uralta az első félidőt, ám egy védelmi hiba után Gabrielről pattant a saját kapujába a labda.

A Liverpool úgy egyenlített a szünet előtt, hogy az első félidőben nem volt kaput eltaláló próbálkozása.

A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott, az első percek a Liverpoolé voltak, aztán az Arsenalnak voltak lehetőségei, amikor pedig Havertz elesett a tizenhatoson belül Mac Allister mellett, akkor tizenegyest reklamált az egész stadion, de Anthony Taylor szerint nem történt semmi.

A 67. percben született meg a meccset eldöntő gól, és egy szokatlan hibából: Van Dijk arra várt, hogy Alisson oldjon meg egy szituációt, a brazil kapus viszont luftot rúgott, Martinellinek így csak az üres kapuba kellett lőnie.

A hajrá katasztrofálisan alakult a Pool számára, előbb Konaté állt ki második sárga lappal, majd Trossard kissé megpattanó lövése Alisson lábai közt akadt be a vendégek kapujába. A 3-1-es veresége ellenére a Pool az élen maradt, de az Arsenal két pontra megközelítette, míg a Manchester City öt ponttal van lemaradva mögötte, de két mérkőzéssel kevesebbet játszott a címvédő.

Szoboszlai Dominik azért nem szerepelt a meccskeretben, mert a Chelsea elleni meccset követő napokban fájdalmat érzett abban a combjában, amely még január első bajnokiján megsérült. Jürgen Klopp pedig azt mondta, nem akartak kockáztatni.

Kapcsolódó
Évtizedek óta nem látott mélyponton van a Chelsea
A Manchester United meggyőző győzelmet aratott, Kerkez csapata döntetlent játszott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik