Nemzetközi foci

Egy kisfiú kórházba került, miután káoszba torkollt a felkészülési mérkőzés

Biztonsági okokból félbeszakadt a Västeras FK és a Djurgarden IF felkészülési mérkőzése, adta hírül az Aftonbaldet.

A svéd napilap szerint az élvonalba frissen feljutó VSK stadionjának egy részét felújítják, ezért kerültek egymáshoz túl közel a csapatok szurkolói. A találkozó félidejében aztán két pirotechnikai eszköz is berepült a hazaiak szektorába, ekkor a hangosbemondóban közölték, hogy ha nem állnak le a drukkerek, akkor lefújják a meccset.

Végül a 67. percben csakugyan sor került az összecsapás eltörlöésére, mert a pályára ugrottak a nézőtérről páran.

Kaptak egy második esélyt, de sajnos nem tudtak a helyükön maradni. Öt-hat néző is a pályára rohant, ezért úgy döntöttünk, hogy befejeződik a meccs

– idézi a lap Jerry Nilssont, a stadion biztonságáért felelős igazgatót.

A rendőröknek azonban nem csak a szombati találkozó helyszínén akadt dolguk. A hazai csapat szurkolói között akadt egy tízéves fiú is, akihez közel robbant az egyik pirotechnikai eszköz, ami a Djurgardens oldaláról repült be. Mivel nem múlt el a csengés a fülében, a szülei kórházba vitték, de a rendőrök is vizsgálatot indítottak, mert felmerült a gyanú, hogy valaki megtámadhatta a fiút.

„Már ki sem mehet úgy egy fiú a kedvencei, példaképei meccsére, hogy nem dobnak robbanószert az arcába?! Teljesen ki vagyok akadva” – dühöngött a regionális rendőrség parancsnoka, Henrik Isberg a történteket követően.

Kapcsolódó
„Nincs szaúdi pénzszórás, nincs VAR, sem más ostobaság” – a bajnokság, amely lázadóként hirdeti magát
Az európai bajnokságok között van egy, amelyik a megalakulása óta úgy táncol, ahogy a szurkolók fütyülnek. Miközben a modern futball változásai sok drukkert elidegenítenek a sportágtól, az Allsvenskan nézőszámai rohamosan nőnek.
Olvasói sztorik