Nemzetközi foci

Onana megsemmisülve utazhat vissza a MU-hoz az Afrika Kupáról

Issouf SANOGO / AFP
Issouf SANOGO / AFP

Angola és Nigéria is negyeddöntőbe jutott az Afrika Kupán.

Angola a 17. percben emberhátrányba került Namíbia ellen, amikor Neblú kapus a 16-oson kívül kezezett, de így is vezetést szerzett Gelson Dala góljával. Aztán kiegyenlítődött a létszám, amikor Haukongo megkapta a második sárgáját, és tíz a tíz ellen Angola egy újabb Dala-góllal, egy bivalyerős fejessel növelte az előnyét. A 3-0-s végeredmény a 66. percben alakult ki, Mabululu gyönyörűen csavart a bal sarokba.

Angola ellenfele a negyeddöntőben Nigéria lesz, amely Kamerunt verte 2-0-ra az Atalantában játszó Lookman duplájával.

A kameruni kiesés azt jelenti, hogy André Onana úgy utazhat vissza klubjához, a Manchester Unitedhez, hogy csapata négy meccséből mindössze egyen védett, Szenegál ellen, amikor három lövés ment a kapujára, és mind a háromból gól lett.

Emlékezhetünk, a torna elején azért volt zabos a kapus, mert hiába utazott különrepülővel Elefántcsontpartba, az első meccsen nem került a keretbe. Aztán jött a Szenegál elleni zakó, majd az utolsó csoportmeccs előtt a kispadra került, amit nehezen viselt. Nigéria ellen Onana unokatestvére, Joseph Fabrice Ondoa védett, és az első Lookman-gólnál nem állt a helyzet magaslatán, mert egy nem túl erős lövés csorgott be róla.

Afrika Kupa, nyolcaddöntő:

Angola – Namíbia 3-0 (2-0)
Nigéria – Kamerun 2-0 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik