Nemzetközi foci

„Minek jöttem ide magángéppel, ha még a keretbe sem kerültem be?” – úgy kellett lefogni a MU kapusát az Afrika Kupán

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

André Onana vasárnap még bajnokit játszott a Manchester Unitedben (a csapat 2-2-re végzett a Tottenhammel), majd a liverpooli John Lennon reptérre sietett, hogy felszálljon az Elefántcsontpartba induló magánrepülőre, és csatlakozzon az Afrika Kupán szereplő kameruni válogatotthoz.

A repülő aztán a nagy köd miatt nem tudott leszállni Yamoussoukróban, így Onana végül Abidjanban landolt, és onnan autózott át a Kamerun-Guinea meccs helyszínére.

A kapus a 8000 kilométeres utazás végén három órával a kezdőrúgás előtt érkezett meg a stadionba, ahol azzal szembesült, hogy a kameruni kapitány, Rigobert Song nem nevezte a meccskeretbe.

Minek jöttem ide magángéppel, ha még a keretbe sem kerültem be?

– üvöltötte a kameruni edzői stábnak feldúlt Onana, akit a szemtanúk beszámolója szerint a korábbi szenegáli csatárnak, El Hadji Dioufnak kellett lefogni.

A Guinea elleni meccsen Fabrice Ondoa védett, és Devis Epassy, valamint Simon Ngapandouetnbu volt a két cserekapus a kispadon. Song elintézte annyival a témát, hogy Onana későn érkezett meg, ezért számára teljesen logikus döntés volt, hogy a MU kapusát kihagyja a meccsre nevezett névsorból.

A kapitánynak korábban volt már összezördülésse a kapussal, akit kritizált a stílusa miatt, majd hazaküldte a katari vébéről. Onana az eset után lemondta a válogatottságot, de tavaly meggondolta magát.

Az ötszörös Afrika Kupa-győztes Kamerun 1-1-re végzett Guineával, pedig egy félidőn át emberelőnyben játszhatott. Kamerun január 19-én Szenegál ellen lép pályára, majd Gambia ellen zárja a csoportkört.

Olvasói sztorik