Nemzetközi foci

Újabb balhé az MU kapusa körül, a szövetség elnökével kiabált, amiért kispadra került

Ulrik Pedersen / DeFodi Images via Getty Images
Ulrik Pedersen / DeFodi Images via Getty Images
André Onana egyszer már kiakadt, amiért keretbe sem került az Afrika Kupán, majd Kamerun sorsdöntő meccsén is a kispadon találta magát.

Meglepetésre nem André Onana védte Kamerun kapuját az Afrika Kupán Gambia ellen. A helyére Joseph Ondoát jelölte Rigobert Song, a szövetségi kapitány, aki egyébként Onana unokatestvére. A kameruni csapat aztán a tűzzel játszott, egy vereséggel ugyanis biztosan kiesett volna a tornáról, és a 85. percben 2-1-es hátrányba került, ám végül fordítani tudott, a 3-2-es győzelemmel pedig továbbjutott.

A meccset követően Onana is a többiekkel ünnepelt az öltözőben, és mivel a Manchester United kapusáról van szó, így Angliában is kiemelten figyelik, mi történik vele, a szurkolók pedig kiemelték, milyen sportszerűen viselte a történteket. A Sport News Africa ugyanakkor saját információira hivatkozva arról ír, korántsem volt ilyen nyugodt a játékos, miután a meccsnap reggelén megtudta, hogy nem ő kezd.

Song döntött a kapuscseréről, és arról, hogy Ondoa kezdjen, miután a játékosok egy része jelezte neki, hogy nem kedveli Onanát. Ezután volt egy heves vitája Samuel Eto’óval [korábbi kiváló csatár, a kameruni szövetség jelenlegi elnöke], Onana nagyon felidegesítette magát, de aztán lehiggadt, és elfogadta a helyzetet

írta a lap.

André Onana kameruni kálváriája már a katari világbajnokságon kezdődött, amikor összekülönbözött Songgal, majd hazautazott a torna közben. Ezután úgy volt, hogy nem szerepel többet a nemzeti csapatban, majd tavaly ősszel ismét játszott a kameruni válogatottban és bekerült az Afrika Kupa-keretbe is. Engedélyt kapott, hogy az utolsó pillanatban csatlakozzon, így az első csoportmeccs előtti napon még pályára lépett a Manchester Unitedben, majd kacifántos úton jutott csak el az elefántcsontparti tornára, amikor is megtudta, hogy végül nem került a Guinea elleni meccskeretbe,

ordítozni kezdett és úgy kellett lefogni.

Szenegál ellen ő védett, azt a meccset viszont elveszítette Kamerun.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik