Nemzetközi foci

„Megszakad a szívünk” – földbe döngöli a helyi sajtó az Afrika Kupáról kizúgó Algériát

Kenzo Tribouillard / AFP
Kenzo Tribouillard / AFP

Már két nagyobb név is kiesett az Afrika Kupáról, Ghána már biztosan nem kerülhet a négy legjobb csoportharmadik közé, míg Algéria mindössze két pontot szerezve végzett a csoportja utolsó helyén. Utóbbi válogatott a tornát két vereséggel kezdő Mauritánia elleni játszott kedden este, de hiába volt saját kezében a sorsa, 1-0-ra kikapott.

Az algériai DZ Foot nem finomkodott a meccset követően, a kezdő minden tagjának, Djamel Belmadi szövetségi kapitánynak, és a cserekánt beálló Rijad Mahreznek is nullás osztályzatot adott.

Később egy közleménnyel egészítették ki a bejegyzésüket, amiben azt írták, nem kell őket győzködni, hogy egyik-másik játékos nem érdemli meg, hogy így lehúzzák. „Vannak, akik jobbat érdemelnek. Tudjuk. De most minden algériaihoz hasonlóan nekünk is megszakad a szívünk” – írták.

Algéria 2019-ben megnyerte a tornát, aztán elkapta a címvédők átka és 2021-ben már a csoportkörben kiesett, csak a 21. helyen végzett, akkor ráadásul csak egy pontot szerzett. Ugyanakkor most a torna egyik esélyeseként érkezett Elefántcsontpartba, az ESPN például a torna előtti erősorrendjében a harmadik helyre tette Algériát.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik