Nemzetközi foci

Végre megvan, mikor térhet vissza Szoboszlai Dominik

Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images
Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Szoboszlai Dominik a hétvégén újra pályára léphet a Liverpoolban, közölte Pepijn Lijnders másodedző.

A sérült játékosokról a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott a szakember, ennek keretein belül esett szó a magyar válogatott csapatkapitányának állapotáról. Szoboszlainak a Newcastle elleni, 4-2-re megnyert bajnokin sérült meg a combhajlító izma a 20. fordulóban. Lijnders szerint hétfőn már az egymás elleni játékba is bekapcsolódott a középpályás és jól érezte magát.

Ezután végzett egy kis pluszmunkát a sporttudományos csapatunk tagjaival. Készen áll, de a holnap esti bevetés még korai lenne neki, úgyhogy a hétvégén léphet pályára, ha semmi nem jön közbe

– közölte Lijnders.

Mohamed Szalah sérülésével kapcsolatban már nem tudott ilyen pozitív fejleményekről beszámolni a holland edző. Szalah a Ghána elleni Afrika Kupa-meccsen sérült meg, és az első hírek még arról szóltak, hogy két találkozót kell kihagynia a kontinenstornán, aztán viszont visszatért Angliába, hogy a Liverpoolnál kezeljék combizomproblémáját.

„A részletes vizsgálat során kiderült, hogy komolyabb szakadásról van szó, ez pedig azt jelenti, hogy három-négy hét múlva játszhat újra, ha rendben halad a felépülése. Ugyanakkor ki kell emelnem, hogy az egyiptomi és a liverpooli orvosi stáb remekül dolgozott együtt és mindketten erre a döntésre jutottak. Ez egy jó példa arra, hogy hogyan kellene a válogatottaknak és a kluboknak együttműködniük” – foglalta össze a fejleményeket Lijnders. Ezzel egyúttal az is eldőlt, hogy Szalah számára véget ért az Afrikai Nemzetek Kupája.

A Liverpool szerda este a Fulham vendége lesz a Ligakupa-elődöntő visszavágóján, melyet 2-1-es előnyből vár, vasárnap pedig a Norwich Cityt fogadja az Anfielden az FA Kupában.

Kapcsolódó
Szoboszlai nélkül is gálázott a Liverpool
A sérült Kerkez nélkül felálló Bournemouth otthonában vágott négyet.
Olvasói sztorik