Nemzetközi foci

Sokáig nem bírt az ellenfél kapusával, végül négyet vágott a Liverpool

PETER POWELL / AFP
Mohamed Szalah kihagyott, majd belőtt egy 11-est,
PETER POWELL / AFP
Mohamed Szalah kihagyott, majd belőtt egy 11-est,
Sorozatban 13. bajnokiján maradt veretlen a Liverpool labdarúgócsapata, amely ha nehezen is, de legyőzte 4-2-re a Newcastle Unitedet a Premier League 20. fordulójának hétfői mérkőzésén.

A Liverpool végigtámadta az első félidőt, de egyszerűen nem tudott túljárni a szenzációsan védő Dúbravka eszén. A szlovák válogatott kapus a 13. percben Núnez közeli pörgetését, a 22. percben Szalah büntetőjét, a 36. percben ismét Núnez ziccerét védte. És amikor már az sem segített, akkor jött a szerencsefaktor, a félidő hajrájában Alexander-Arnold jobbról, szinte az alapvonalról szúrta kapura a labdát, amely a hosszú sarkot majdnem eltalálva végül a kapufán csattant.

Ezek után a második félidőt villámgyorsan góllal kezdték a hazaiak: Szoboszlaitól indult az akció a saját térfél közepén, a magyar középpályás Luis Díazt szöktette a bal oldalon, ő befelé cselezve a hosszú oldalon Núnezt találta meg, aki tökéletesen centerezett, Szalah pedig nem hibázta el az üres kaput (1-0).

A nehezen megszerzett vezetést tíz percig sem tudta megtartani a ’Pool, az 54. percben Isak kapott nagyszerű indítást és nem hibázott (1-1).

Szoboszlai ezúttal 64 percet kapott, így már nem volt pályán, amikor tíz perccel később Curtis Jones megszerezte a vezetést (2-1), a 78. percben pedig Gakpo már kettőre növelte az előnyt (3-1).

Nem adta fel a Newcastle, a 81. percben Botman közeli fejessel szépített (3-2), ám egy újabb büntetőt Szalah már nem hibázott el, beállítva a 4-2-es végeredményt.

Premier League, 20. forduló

Liverpool – Newcastle United 4-2 (0-0)
gól: Szalah (49., 86., a másodikat 11-esből), Curtis Jones (74.), Gakpo (78.), ill. Isak (54.), Botman (81.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik