Nemzetközi foci

Jürgen Klopp megható felajánlást tett a halálos beteg edzőnek

Paul Ellis / AFP
Paul Ellis / AFP

Az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson nemrég közölte, hogy végső stádiumú rákkal kezelik, és legfeljebb egy éve lehet hátra. Egy másik interjúban azt is elárulta, hogy bár a nemzeti csapat mellett a Manchester Citynél is dolgozott, mindig is arról álmodott, hogy egyszer a Liverpoolt is irányíthassa, amelynek nagy szurkolója.

A Pool-drukkerek a hír hallatán egyből felvetették, hogy lesz márciusban egy Ajax elleni gálameccse a liverpooli legendáknak, azon a mérkőzésen lehetne a 75 éves Eriksson a csapat vezetőedzője. Megkérdezték minderről Jürgen Kloppot is, aki nem zárkózik el a lehetőségtől.

„Most hallottam arról először, hogy egész életében Liverpool-szurkoló volt. Eljutottak hozzám is a legendák meccse kapcsán tett felvetések, de erre nincs ráhatásom.

Amit mondhatok, hogy nagyon szívesen látjuk, beülhet a székembe az irodában és egy napig végezheti az én munkámat.

Az oldalvonal mellé állni már bonyolultabb lenne, de nagyon szívesen megmutatunk neki mindent arról, hogyan fejlődött az elmúlt tíz évben ez a csodálatos klub” – mondta a német vezetőedző.

Sven-Göran Eriksson 27 évesen zárta le játékos pályafutását 1973-ban, majd négy évvel később elkezdett edzősködni. Olyan csapatoknál dolgozott, mint a Benfica, az AS Roma, a Sampdoria, a Lazio vagy épp a Manchester City, de többször volt szövetségi kapitány is, irányította az angol, a mexikói, az elefántcsontparti válogatottat is. Volt bajnok Portugáliában és Olaszországban, a Benficát BEK-döntőbe vitte, a Lazióval KEK-et nyert, Olaszországban az év edzőjének is megválasztották.

Kapcsolódó
Közleményt adott ki az egyiptomi szövetség, ennyit kell kihagynia Mohamed Szalahnak
A liverpooli támadó a második csoportmeccsen hagyta el fájdalmas arccal a pályát. Kiderült, mennyire súlyos a helyzet.
Olvasói sztorik