Nemzetközi foci

„Talán egy évem van hátra” – súlyos beteg az angolok korábbi szövetségi kapitánya

Matteo Ciambelli / DeFodi Images via Getty Images
Matteo Ciambelli / DeFodi Images via Getty Images

Végső stádiumú rákkal kezelik Sven-Göran Erikssont, aki a többi közt az angol labdarúgó-válogatottat is irányította. A 75 éves szakember egy svéd rádiónak azt mondta, lehet, hogy egy éve, vagy már annyi sincs hátra.

„Az egyértelmű volt, hogy olyan betegségem van, ami nem jó. Mindenki azt sejtette, hogy rák, és be is bizonyosodott.

De küzdök, ameddig csak lehet. Talán egy évem van hátra, vagy kevesebb. Az is lehet, hogy tovább maradok életben, az orvosaim sem igazán tudják megmondani

nyilatkozta Eriksson.

„Jobb nem is gondolni rá, be kell csapni a saját agyunkat. Ülhetnék otthon és nyomorultul érezhetném magam, miközben azt gondolhatnám, hogy szerencsétlen vagyok, és így tovább. Könnyű ebbe belesodródni. De nem, próbálom pozitívan kezelni, és nem temetni magam, mert az lenne a legrosszabb” – mondta.

Sven-Göran Eriksson 27 évesen zárta le játékos pályafutását 1973-ban, majd négy évvel később elkezdett edzősködni. Olyan csapatoknál dolgozott, mint a Benfica, az AS Roma, a Sampdoria, a Lazio vagy épp a Manchester City, de többször volt szövetségi kapitány is, irányította az angol, a mexikói, az elefántcsontparti válogatottat is. Volt bajnok Portugáliában és Olaszországban, a Benficát BEK-döntőbe vitte, a Lazióval KEK-et nyert, Olaszországban az év edzőjének is megválasztották.

Olvasói sztorik