Nemzetközi foci

Griezmann zsenije a hosszabbításban döntötte el a madridi derbit

Thomas COEX / AFP
Thomas COEX / AFP

Az Atlético Madrid csütörtök este hosszabbítást követően győzte le 4-2-re a Real Madridot a Király Kupa nyolcaddöntőjében.

Jude Bellinghamé volt az első nagy helyzet, de az angol támadó a lécet trafálta telibe, majd Jan Oblak két szenzációs védéssel tartotta a meccset 0-0-án. Álvaro Morata gyengécske ollózása után jó 10-15 percig csak gyűrték egymást a csapatok, de a hajrára felpörögtek az események és Samuel Lino megszerezte a vezetést.

Sokáig azonban nem örülhetett az Atleti, ugyanis Luka Modric beívelésébe annyira furcsán nyúlt bele Oblak, hogy bepattant a kezéről a labda a kapuba.

Térfélcsere után sokkal jobban játszott a Real Madrid, mégis újra hátrányba került egy egészen szürreális góllal. Egy kiugratási kísérletbe lépett bele Edouardo Camavinga, a labda így a tizenhatoson belülre tévedt, amit Andrij Lunyin Antonio Rüdiger lábára paskolt. Morata köszönte szépen és az üres kapuba lőtt.

Támadnia kellett a Real Madridnak és egyre feszültebbek lettek a játékosok, többször is megakadt a meccs, mert valaki arcoskodott, lökdösődött. Azért fociból is jutott a nézőknek, Rodrygo lövése is a lécen landolt, de az Atletinek is akadtak veszélyes kontrái. Végül a 82. percben megint egyenlített a Real Madrid: Vinicius Junior ugratta ki Bellinghamet, aki zseniális mozdulattal pörgette át a kapus fölött a labdát, a csereként beállt Joselu pedig a hálóba bólintott.

Négy gól és 11 sárga lap után azonban nem sikerült eldönteni a továbbjutást, így aztán hosszabbításra volt szükség. Ennek első félidejében Lunyin és Oblak is bemutatott egy-egy védést, de egy labdaszerzés után Antoine Griezmann villant egyet és egy nagy szóló végén felvarrta a léc alá a labdát.

A hosszabbítás második félidejében közel járt az egyenlítéshez a Real, de a 111. percben szerzett gólt les miatt nem adta meg a játékvezető. A kupa címvédője kitámadt, hiszen gólra volt szüksége, de ellentámadásból még az Atleti biztosította be a győzelmét. Rodrigo Riquelme állította be a végeredményt.

Griezmann gólja ezzel lényegében eldöntötte a továbbjutást, hiszen enélkül nem támadott volna ki a Real Madrid sem. A címvédő kiejtése után is biztosan La Liga-csapatot kap ellenfélül az Atleti pénteken, ugyanis csak élvonalbeli együttes jutott a legjobb nyolc közé.

Kapcsolódó
Vezetett a Barca ellen, végül mégis kiesett a Király Kupából a legszívósabb harmadosztályú csapat
Két bravúr után a harmadik már nem jött össze, felőrölte ellenfelét a La Liga-csapat.
Olvasói sztorik