Nemzetközi foci

Vezetett a Barca ellen, végül mégis kiesett a Király Kupából a legszívósabb harmadosztályú csapat

CESAR MANSO / AFP
CESAR MANSO / AFP

A harmadosztályú Unionistas de Salamanca vezetett is és alaposan megizzasztotta az FC Barcelonát, de végül 3-1-re kikapott a Király Kupa csütörtöki negyeddöntőjében.

A második ligás Sporting Gijónt, majd tizenegyesekkel az élvonalbeli Villarrealt is búcsúztató kiscsapat a Barcát is megdolgoztotta, több komoly ziccert is kialakított, sőt vezetést is szerzett. Nem is akármilyen góllal, Alvaro Gomez parádésan belsőzött be egy beadást.

Még a szünet előtt egalizáltak viszont a vendégek, az Unionistas teljesen kitámadott egy szögletnél, így labdaszerzés után Joao Félix kiugratásából tiszta ziccerék sprintelhetett Ferran Torres.

Térfélcsere után is a Barcelona dominált, de meddő labdabirtoklási fölénye nem hozott helyzeteket. Egészen a 69. percig állta a sarat így is a hazai együttes, ekkor viszont Jules Koundé megunta a vacakolást és bebombázta a labdát a bal alsóba.

Négy perccel később megint egy hátvéd, Alejandro Balde villant, a bal szélről indulva lefordult az emberéről, betört a tizenhatoson belülre és a rövid fölsőbe bombázott. Ezzel lényegében el is dőlt a meccs.

Megpróbált még ebből is felállni az Unionistas, de Inaki Pena két nagy védéssel nem engedte, hogy feljöjjön a hazai csapat. A Barca kapusa már az első félidőben sem unatkozott, a látottak alapján jár az elismerés a harmadosztályú csapatnak, de a La Liga nagyágyúja már sok volt.

Kapcsolódó
A kiscsapat nagy napja a Király Kupában: kiejtették a Villarrealt, jöhet a Barcelona
A harmadosztályú Unionistas de Salamanca óriási bravúrt ért el.
Olvasói sztorik