Nemzetközi foci

A kiscsapat nagy napja a Király Kupában: kiejtették a Villarrealt, jöhet a Barcelona

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP

Szenzáció a Király Kupában, a harmadosztályú Unionistas de Salamanca tizenegyesekkel kiejtette az élvonalbeli Villarrealt.

A meccset még vasárnap kezdték el, és amikor a 82. percben a marokkói Ahomacs góljával a Villarreal vezetést szerzett, úgy tűnt, érvényesül a papírforma. De a 87. percben a kiscsapat egyenlített Planas tizenegyesével, így hosszabbítás következett. Azt viszont a világítótestek meghibásodása miatt nem lehetett befejezni, így félbeszakadt a meccs, amelyet hétfőn folytattak.

A hosszabbítás nem hozott gólt, vagyis büntetőpárbaj döntött, és az első öt párban a hazaiaktól Planas, míg a Villarrealból Alberto Moreno rontott. A hirtelen halálban az első öt lövésből gól lett, majd Kiko Fermenía a kapu fölé lőtt, így kezdődhetett az Unionistas-örömünnep.

A harmadosztály első csoportjának 13. helyén álló csapat 2013-ban alakult meg, miután az UD Salamanca csődöt jelentett. A klubnak a szurkolók a tulajdonosai, és összesen 4500 olyan tagja van az egyesületnek, akik tagdíjat fizetnek.

A Tenerife mellett az Unionistas de Salamanca az egyetlen nem élvonalbeli csapat a legjobb 16 között, ahol jöhet az újabb nagy meccs, méghozzá a Barcelona ellen!

Így örültek a játékosok, amikor megtudták, hogy a Barcelona következik:

A nyolcaddöntő legütősebb párharca a madridi derbi lesz: az Atlético a Reallal csap össze január 18-án. A továbbjutás egy meccsen dől el.

Olvasói sztorik