Nemzetközi foci

Bődületes kapushiba után megvan az első csoportgyőztes az Afrikai Nemzetek Kupáján

FRANCK FIFE / AFP
Bebé gólöröme a távoli szabadrúgása után.
FRANCK FIFE / AFP
Bebé gólöröme a távoli szabadrúgása után.

Elsőként a Zöld-foki Köztársaság labdarúgó-válogatottja biztosította be a helyét az Afrikai Nemzetek Kupája legjobb 16 csapata között, miután pénteken 3-0-ra verte Mozambikot.

Ebben nagy segítségre volt az ellenfél is, ugyanis már a 32. percben Bebé rendkívül távolról érkező szabadrúgását kivédhette volna a kapus, akit szinte telibe talált a zöld-foki focista. Ernan azt mutogatta a gól után, hogy nagyon szitált a labda a levegőben, de ez mindenképp az ő kapitális hibája volt.

Később a mozambiki védelem is összehozott egy könnyű gólt, miután Edmilson Dove rosszul vett át egy passzt, amire így lecsaphatott Ryan Mendes.

A végső kegyelemdöfést Kevin Lenin adta meg, aki szintén távolról vette be Ernan kapuját, de ezúttal egy pompás lövés talált utat a mozambiki kapuba.

Az ANK B csoportját ezzel 6 ponttal vezeti Zöld-foki Köztársaság és mivel Egyiptom 2, Ghána és Mozambik pedig egy-egy ponttal áll, így biztosan csoportelsőként lép tovább. Az utolsó fordulóban Ghánával mérkőzik majd meg, míg Egyiptom Mozambikkal találkozik, a csoport első két helyezettje mellett a négy legjobb harmadik helyezett jut a legjobb 16 közé.

Kapcsolódó
Aggódhat a Liverpool, Szalah megsérült az Afrika-kupán
Egyiptom elveszítette legjobbját, és nem tudta megnyerni a rangadót.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik