Nemzetközi foci

Brazíliának meg kell tanulnia Neymar nélkül futballozni

FABIO TEIXEIRA / ANADOLU / Anadolu via AFP
Új kapitánnyal, Dorival Juniorral készül a brazil válogatott
FABIO TEIXEIRA / ANADOLU / Anadolu via AFP
Új kapitánnyal, Dorival Juniorral készül a brazil válogatott
Az új brazil szövetségi kapitány, Dorival Junior szerint Neymar a világ legjobb három játékosa közé tartozik, de szerinte a válogatottnak meg kell tanulnia játszani a sérült sztár nélkül.

A szakember és a klasszis játékos közös múltja nem teljesen felhőtlen, Dorival 2010-ben éppen Neymar miatt veszítette el állását a Santosnál. Akkor egy Atlético Goianiense elleni mérkőzésen a szakember egy másik játékost jelölt ki Neymar helyett egy tizenegyes elvégzésére, mire a támadó sértegetni kezdte az edzőt. A tréner akkori úgy döntött, Neymart két meccsre eltávolítja a keretből, végül azonban őt menesztette a klubvezetés.

„Nincs semmi bajom Neymarral, az a döntés akkor teljesen aránytalan volt azzal, mint amit érdemelt volna. Már a meccs után beszélgettünk, aztán a klub hozott egy döntést, amelyet tiszteletben tartottam. De minden alkalommal, amikor találkoztunk, pozitívan viszonyultunk egymáshoz.

A futball már csak ilyen: a mennyországot hajszál választja el a pokoltól

– emlékezett vissza a történtekre.

Ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy a szaúdi al-Hilalban szereplő és súlyos térdsérülésből lábadozó támadóra most egy ideig nem számíthat a nemzeti csapatban.

Brazíliának meg kell tanulnia Neymar nélkül futballozni. De amint felépül, nagyon fontos játékosunk lesz

– tette hozzá.

Dorival Silvestre Junior a dél-amerikai futballnagyhatalom egyik legfoglalkoztatottabb edzője, a Sao Paulo előtt megfordult a Flamengónál – amellyel Libertadores-kupát és Brazil Kupát nyert 2022-ben –, az Atletico Mineirónál, az Athletico Paranaensénél, a Internacionalnál, a Vasco da Gamánál, a Fluminensénél és a Palmeirasnál is.

A CBF eredetileg az olasz Carlo Ancelottit szerette volna kapitánynak, de ő nemrég 2026-ig szerződést hosszabbított a Real Madriddal.

Brazília a kontinentális világbajnoki selejtezőcsoportban jelenleg csak a hatodik helyen áll, miután hat találkozójából csak kettőt nyert meg. A csapat a nyáron a Copa Amériácn lesz érdekelt, majd szeptemberben előbb Ecuador ellen hazai pályán, majd Paraguayban szerepel vb-selejtezőn.

Kapcsolódó
Összeomlás vagy feltámadás kezdete zajlik a brazil labdarúgásban?
A brazil sportoldalak címlapjain egymás mellett-alatt jelentek meg Mario Zagallo temetésének képei és a hírek az új kapitány, Dorival Junior kinevezéséről. Az események eleve elrendeltségének okkultista kutatói utólag majd biztosan megmondják, hogy mindez a megváltoztathatatlan és totális összeomlás vagy a feltámadás egyértelmű és félre sem érthető égi jeleként értelmezendő.
Olvasói sztorik